Αθλητισμός-Πολιτισμός, Δήμος, Η Ζωή Είναι Ωραία

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

“Η Ζωή Είναι Ωραία” 

«Μην περιμένεις τίποτα. Σήμερα: αυτή είναι η ζωή σου»

Kurt Tucholsky, Γερμανοεβραίος σατιρικός συγγραφέας      

Ο Δήμος Αλίμου συνεχίζει το Πρόγραμμα ΄΄Η ζωή είναι ωραία΄΄, ένα πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις Τέχνης, Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας.

Το Πρόγραμμα αυτό φιλοδοξεί να δώσει στις δημότισσες και τους δημότες του Αλίμου μια ευκαιρία, για να ξεφύγουν από τη δύσκολη καθημερινότητα και να ανακαλύψουν ξανά τη χαρά της επαφής με την Τέχνη, τη Γνώση, το Φυσικό Περιβάλλον… τη χαρά της επαφής με τον Άνθρωπο.

Στόχος των δράσεων είναι η καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση.

Παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, μουσικών συναυλιών, επισκέψεις σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, εκπαιδευτικές εκδρομές, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, φιλανθρωπικές δράσεις, εξορμήσεις στη φύση, διαλέξεις και επιμορφωτικά σεμινάρια – εργαστήρια, οργανώνονται από τον δήμο και προσφέρονται στο κοινό με δωρεάν μεταφορά και μειωμένες τιμές, προσιτές σε όλους.

Οποιοσδήποτε κάτοικος του Αλίμου επιθυμεί να συμμετάσχει σε κάποια από τις δράσεις του Προγράμματος ΄΄Η ζωή είναι ωραία΄΄, θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 π.μ. – 17:00.

Οι θέσεις θα είναι περιορισμένες και θα κρατούνται με τη σειρά προτεραιότητας των τηλεφωνημάτων. 

Κάθε μήνα θα γίνεται ενημέρωση για τις δράσεις του επόμενου μηνός.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2019

Παρασκευή 14 Ιουνίου

Επίσκεψη

Μονή Δαφνίου

Στη δυτική είσοδο του λεκανοπεδίου της Αθήνας, στις παρυφές του Άλσους Χαϊδαρίου, βρίσκεται το μεγαλύτερο βυζαντινό μοναστήρι της Αττικής, η Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου, γνωστή ως Μονή Δαφνίου. Είναι μνημείο προστατευόμενο από την UNESCO, καθώς η αρχιτεκτονική, το μέγεθός του και ο απαράμιλλης ποιότητας ψηφιδωτός διάκοσμός του, που υποδηλώνουν τη σχέση του με την Κωνσταντινούπολη, το κατατάσσουν στα σημαντικότερα μνημεία της βυζαντινής εποχής και το χαρακτηρίζουν ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Μετά, ελεύθερη βόλτα στο Πάρκο.

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Παρασκευή 14 Ιουνίου, στις 10:00 π.μ. ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Συμμετοχή για την ξενάγηση: 3€.

Δηλώσεις Συμμετοχής έως την Τρίτη 11 Ιουνίου.

Σάββατο 15 Ιουνίου  

Συναυλία

Σταμάτης Κραουνάκης και Σπείρα – Σπείρα

Θέατρο Πέτρας

Η παράσταση που «νίκησε» τον χειμώνα, στην πρώτη ανοιχτή συναυλία του καλοκαιριού!

Το ωραιότερο λαϊκό πρόγραμμα της Αθήνας, που λάτρεψε και χειροκρότησε σύμπας ο καλλιτεχνικός κόσμος, τα Μ.Μ.Ε., οι δημοσιογράφοι, γλέντησαν οικογένειες και μοναχικοί… παρέες και ερωτευμένοι, που ταξίδεψε σε Ελλάδα και Κύπρο σε κατάμεστους χώρους, έρχεται τώρα να μοιράσει για ακόμα μία φορά στην Αθήνα τα αισθήματά του, ανοίγοντας πανηγυρικά το Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας 2019.

Τη μέρα που κλείνουν τα σχολεία, η μεγάλη λαϊκή γιορτή του Σταμάτη Κραουνάκη και της Σπείρας, στην πρώτη και μοναδική για την Αθήνα συναυλία τους, στο Θέατρο Πέτρας.

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει το Σάββατο 15 Ιουνίου, στις 19:45 ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Τιμή Εισιτηρίου: 5€.

Κρατήσεις θέσεων έως την Παρασκευή 7 Ιουνίου.

Σάββατο 22 Ιουνίου  

Ξενάγηση

Φιλοπάππου και Εθνικό Αστεροσκοπείο

Από την ActionPlus

Ηλιοβασίλεμα με βόλτα και ξενάγηση στους τρεις λόφους της Αθήνας (Νυμφών, Πνύκας, Φιλοπάππου) και  κατάληξη στο Αστεροσκοπείο Αθήνας, όπου οι αστρονόμοι μας περιμένουν για ξενάγηση στον χώρο και παρατήρηση του Αττικού ουρανού μέσα από το τηλεσκόπιο.
Πρωταγωνιστές της ξενάγησής μας θα είναι πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους μνημεία, όπως το μαυσωλείο του Φιλόπαππου, ο ναός του Λουμπαρδιάρη, η Κοίλη Οδός και η άλλοτε συνοικία της Μελίτης, η Πνύκα αλλά και η καλλιτεχνική δημιουργία του Πικιώνη, που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο όλων αυτών.

Τελευταίες εικόνες που κρατάμε, είναι το αντίγραφο του μηχανισμού των Αντικυθήρων και η θέαση των αστεριών μέσα από το τηλεσκόπιο.

Ένα ταξίδι στον χρόνο, στον κόσμο της γης και του σύμπαντος !

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει το Σάββατο 22 Ιουνίου, στις 17:30 ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).  

Συμμετοχή: 8€ για την ξενάγηση στους λόφους και 5€ (2,5€ το μειωμένο) για το Αστεροσκοπείο.

Δηλώσεις Συμμετοχής έως την Τρίτη 18 Ιουνίου.

Τρίτη 25 Ιουνίου  

Θεατρική Παράσταση

«Ρένα»

Θέατρο Δόρα Στράτου

Η «Ρένα», το τελευταίο βιβλίο του Αύγουστου Κορτώ, γίνεται θεατρικό σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη με την Υρώ Μανέ στον ομώνυμο ρόλο. Ένας ύμνος στην αγάπη, τη ζωή και τον έρωτα χωρίς φραγμούς, σε μιαν Ελλάδα που σπαράσσεται, γονατίζει, ανασταίνεται και συνεχίζει μοιραία και ακάθεκτη, από τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα. Μια τοιχογραφία της χώρας μας μέσα από τη μουσική των δεκαετιών, και την αθωότητα, την αμεσότητα και τη δύναμη για επιβίωση μιας γυναίκας, που το μόνο που ήξερε καλά, ήταν να προσφέρει ερωτικές υπηρεσίες.

Στον ρόλο της Ρένας η Υρώ Μανέ.

Συμπρωταγωνιστούν: Άγης Εμμανουήλ, Κωνσταντίνος Φάμης, Μιχάλης Αβρατόγλου και οι μουσικοί Παναγιώτης Τσεβάς και Κώστας Νικολόπουλος

Σκηνοθεσία: Νικαίτη Κοντούρη 

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την  Τρίτη 25 Ιουνίου, στις 19:30 ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Τιμή Εισιτηρίου: 15€.

Κρατήσεις θέσεων έως την Τετάρτη 19 Ιουνίου.

Πέμπτη 27 Ιουνίου  

Συναυλία

Γλυκερία – Μελίνα Ασλανίδου «Όπου με πας, σε πάω…»

Στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής

Η Γλυκερία και η Μελίνα Ασλανίδου, ενώνουν τις φωνές τους το φετινό καλοκαίρι, για να χαρίσουν στο κοινό τους ανεπανάληπτες βραδιές μοναδικής διασκέδασης, πλαισιωμένες από πολυμελή ορχήστρα με εξαίρετους μουσικούς!

Οι δύο σπουδαίες και χαρισματικές ερμηνεύτριες, σε μία κορυφαία μουσική συνάντηση επί σκηνής, θα παρουσιάσουν ένα ξεχωριστό, αυθεντικό, και ιδιαίτερα ψυχαγωγικό πρόγραμμα, με τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, αλλά και αγαπημένα τραγούδια – σταθμούς σημαντικών Ελλήνων δημιουργών.

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Πέμπτη 27 Ιουνίου, στις 19:30 ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Τιμή Εισιτηρίου: 10€.

Κρατήσεις θέσεων έως τη Δευτέρα 10 Ιουνίου.

Σας περιμένουμε !

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ