Παιδεία

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αλίμου ξεκίνησε τις εγγραφές για το σχολικό έτος 2019 – 2020. Η λειτουργία των τμημάτων προβλέπεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 για μαθήματα Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς επίσης και για ξένες γλώσσες. Τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου προβλέπεται να ξεκινήσουν τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για τις μαθήτριες και τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα στεγάζεται σε σχολικές αίθουσες του 1ου ΓΕΛ Αλίμου (Υψηλάντου και Θησείου, Καλαμάκι) και σε σχολικές αίθουσες του 3ου Γυμνασίου Αλίμου (Κουμουνδούρου 19, Άνω Καλαμάκι).

Για τους μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου από εφέτος θα πραγματοποιούνται από τον Σκακιστικό Όμιλο Αλίμου «Ο Θουκυδίδης» δωρεάν μαθήματα σκακιού για μαθητές ηλικίας 6 – 18 ετών. Τα μαθήματα σκακιού θα λαμβάνουν χώρα σε αίθουσα του ΕΠΑΛ Αλίμου (Πάτμου 1, Άνω Καλαμάκι).

Σκοπός του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Αλίμου είναι η ενίσχυση μαθητριών και μαθητών που ανήκουν σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες, η παροχή ίσων ευκαιριών στη μάθηση σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές και ταυτόχρονα η προώθηση της εθελοντικής προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης, αφού τα μαθήματα διδάσκονται αφιλοκερδώς από εθελοντές εκπαιδευτικούς.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν και θα πραγματοποιούνται μέχρι τις 9 Αυγούστου καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 17:00 στο Δημαρχείο Αλίμου (Αριστοτέλους 53, στον 2ο όροφο). Οι εγγραφές θα συνεχιστούν από τις 2 Σεπτεμβρίου.  

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

1.     Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του γονέα (σε περίπτωση αλλοδαπών επιπλέον και άδεια παραμονής)

2.     Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του μαθητή (σε περίπτωση αλλοδαπών επιπλέον και άδεια παραμονής)

3.     ΑΜΚΑ Μαθητή

4.     ΑΜΚΑ Γονέα

5.     Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης 

6.     Φωτοαντίγραφο Εκκαθαριστικού Σημειώματος τελευταίου έτους (2018)

7.     Φωτοαντίγραφο Απολυτηρίου Λυκείου, σε περίπτωση αποφοίτων   

8.     Φωτοαντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού ΔΕΚΟ

9.     Δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν την ένταξη σε ευπαθή κοινωνική ομάδα (πολυτεκνία, ανεργία, ΑΜΕΑ)

10.  Αίτηση συμμετοχής – εγγραφής στο Κοινωνικό Φροντιστήριο (η ΑΙΤΗΣΗ διατίθεται στον 2ο όροφο του Δημαρχείου). 

Παρακαλούμε όπως προσκομίσετε το συντομότερο τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή – κατά το δυνατόν πριν από την έναρξη των μαθημάτων – έτσι ώστε η τελική διαμόρφωση του ωρολόγιου προγράμματος του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για το σχολικό έτος 2019 – 2020, να καλύπτει όσο το δυνατόν καλύτερα τις υπάρχουσες ανάγκες.

Για περισσότερες πληροφορίες οι γονείς που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου, μπορούν να καλούν στο 213. 2008043 ή να επικοινωνήσουν μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: koinoniko.frontistirio@alimos.gr. Υπεύθυνη: κα Δήμητρα Αιγινίτη

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ