Πύλη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δήμου Αλίμου
Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΙΜΟΥ

Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017 12:00 πμ
 

Ο Δήμος Αλίμου συμμετέχει για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017 (16 – 22 Σεπτεμβρίου 2017) με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για κάθε ηλικία, που θα πραγματοποιηθεί σε διάφορους χώρους με ελεύθερη είσοδο. Με σύνθημα «Ισότιμη Μεταχείριση: Πολιτισμός και Πρόοδος», ο Δήμος Αλίμου σάς καλεί σε μια μεγάλη γιορτή με συναυλίες, χορευτικές εκδηλώσεις, αγαπημένα παιχνίδια, ημερίδες και καθημερινές δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Αφήστε το αυτοκίνητο και το μηχανάκι στο σπίτι και ελάτε στο κέντρο του δήμου πεζοί, με ποδήλατο ή με πατίνι!

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με τη μεγάλη συναυλία της Γλυκερίας, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στο ανοιχτό θέατρο «Μαίρη Αρώνη», στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Άνω Καλαμάκι) και κορυφώνονται την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου με την εκδήλωση «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», μια γιορτή με παραδοσιακούς ελληνικούς και ευρωπαϊκούς χορούς, καθώς και πολλές εκπλήξεις. Επίσης, οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν τη δράση «Τα παιχνίδια της γειτονιάς» (οδός Ελ. Βενιζέλου, 17 Σεπτεμβρίου), τις εκδηλώσεις του Χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου «Στησίχορος» (Ανοιχτό Θέατρο «Μαίρη Αρώνη», 17 και 18 Σεπτεμβρίου), τη διοργάνωση ειδικής ημερίδας (Θέατρο «Κάρολος Κουν», 18 Σεπτεμβρίου), τη συναυλία τζαζ με τον διακεκριμένο πιανίστα Δημήτρη Καλαντζή και το γκρουπ του, την 15η Λαμπαδηδρομία και τη συναυλία «Τα τραγούδια του ελληνικού σινεμά» (21 Σεπτεμβρίου).

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Σκοπός των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν από τις 16 μέχρι και τις 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους.

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.doc

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.pdf