Πύλη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δήμου Αλίμου
Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Πρόγραμμα Φροντίδας Αδέσποτων Σκύλων στο Δήμο μας

Τρίτη, 3 Απριλίου 2007 1:09 μμ
Συνεπείς στις προγραμματικές της δηλώσεις η νέα διοίκηση στο Δήμο Αλίμου ξεκίνησε την υλοποίηση του Προγράμματος Προστασίας και Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής στάδια:
Περισυλλογή και μεταφορά των ζώων σε  κτηνιατρείο.
Έλεγχος υγείας - Αποπαρασίτωση-Στείρωση: στο στάδιο αυτό τους παρέχεται και κάθε απαραίτητη ιατρική βοήθεια.
Καταγραφή και Σήμανση: με τατουάζ και ειδικό κολάρο με την ένδειξη Δήμος Αλίμου, στειρωμένο.
Περίθαλψη - Υιοθεσία: τα ζώα παρακολουθούνται από κτηνιάτρους για μία εβδομάδα σε χώρο φιλοξενίας ο οποίος λειτουργεί και ως κέντρο υιοθεσίας.
Επανατοποθέτηση: Τα ζώα επανατοποθετούνται στο φυσικό τους περιβάλλον υγιή, στειρωμένα, εμβολιασμένα. Νόμος 3170/03.
«Όπως όλοι γνωρίζουμε η δημιουργία αδέσποτων είναι αποτέλεσμα της ανευθυνότητας των ανθρώπων και της αδιαφορίας του κρατικού μηχανισμού.
Σαν δημοτική αρχή έχουμε ευαισθητοποιηθεί με το θέμα αυτό και έχουν ήδη γίνει 50 στειρώσεις και 10 υιοθεσίες από τους πρώτους μήνες της διοίκησης μας. Παράλληλα με το πρόγραμμα προστασίας ξεκινάμε και μία εκστρατεία ενημέρωσης των δημοτών με θέματα ζωοφιλίας. Στον δήμο μας υπάρχει υπερπληθυσμός αδέσποτων και χρειαζόμαστε τη στήριξη και βοήθεια όλων των συνδημοτών μας, για την σταδιακή ομαλοποίηση του προβλήματος.
Υιοθετήστε ένα από τα αδέσποτα που έχει περιθάλψει ο δήμος είναι υγιή, στειρωμένα και εμβολιασμένα και ενημερώστε μας για τα αδέσποτα σκυλιά της γειτονιάς σας, ώστε να τα εντάξουμε άμεσα στο πρόγραμμα. Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων πρέπει να τηρούν τους κανόνες καθαριότητας, σεβόμενοι το περιβάλλον και τους συνανθρώπους τους. Να μην εγκαταλείπουν κατοικίδια στους δρόμους και να ελέγχουν τον πολλαπλασιασμό τους», υπογραμμίζει η αρμόδια Δημοτική Σύμβουλος κα. Μαρία Μουτσάτσου.
 Για περισσότερες πληροφορίες τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 210 9886598-210 9849000.