Πύλη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δήμου Αλίμου
Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Αποτελεσματική Λειτουργία των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλίμου

Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017 12:00 πμ

   

        Ο Δήμος Αλίμου ανέλαβε από τον Δεκέμβριο 2015 την αρμοδιότητα καταβολής Προνοιακών επιδομάτων προς τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ώστε να μην ταλαιπωρούνται με την μετάβασή τους στην πρώην Περιφερειακή Υπηρεσία στην Καλλιθέα.

         Από τότε μέχρι σήμερα, ο Δήμος Αλίμου με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης εξυπηρετεί μέσω της Κοινωνικής του Υπηρεσίας περίπου 430 δικαιούχους.
         Δημοτική Αρχή και εργαζόμενοι, με πλήρη συνείδηση της δεινής δοκιμασίας των συγκεκριμένων δικαιούχων (βαριές αναπηρίες κ.λπ.), κάνουν το καλύτερο που μπορούν, για τη διακριτική, γρήγορη και αποτελεσματική διαδικασία καταβολής του επιδόματος.

         Επίσης, από τον Φεβρουάριο του 2017, ημερομηνία έναρξης του προγράμματος
«Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (προνοιακό πρόγραμμα για νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας), το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Αλίμου στηρίζει με ιδιαίτερο ζήλο και αποτελεσματικότητα τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων υποψήφιων δικαιούχων. Μέχρι σήμερα έχουν εξυπηρετηθεί στη συμπλήρωση ηλεκτρονικών αιτήσεων 370 περιπτώσεις μονοπρόσωπων έως και εξαμελών νοικοκυριών κατοίκων του Δήμου Αλίμου.

Διεύθυνση Κοινωνικής Αντίληψης: Αριστοτέλους 25 & Αυξεντίου.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 9883140.