Δήμος, Περιβάλλον

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Φίλες και φίλοι, κάτοικοι του Αλίμου,

        Όπως γνωρίζετε, τις τελευταίες μέρες ξαναζούμε τον εφιάλτη των σκουπιδιών μέσα στο καλοκαίρι.

        Δεν πρόκειται για απεργία, ούτε για κάποιο ζήτημα των Δήμων. Έχει προκληθεί ρήγμα στον Χ.Υ.Τ.Α. (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) της Φυλής, δηλαδή στη χωματερή όπου καταλήγουν τα σκουπίδια όλου του Λεκανοπεδίου Αττικής.

        Εδώ και 11 ημέρες, ο Χ.Υ.Τ.Α. παραμένει κλειστός, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται τα απορρίμματα σε όλες τις γειτονιές της Αττικής.

        Ο Δήμος Αλίμου έχει μισθώσει ειδικά κοντέινερ και πρέσες, όπου ρίχνονται, συμπιέζονται και αποθηκεύονται προσωρινά τα απορρίμματά μας, προκειμένου να επιτύχουμε μια μερική αποκομιδή των σκουπιδιών στην πόλη μας. Γι’ αυτό και στον Άλιμο δεν προκλήθηκαν πολύ έντονα προβλήματα και η κατάσταση παραμένει σχετικά υπό έλεγχο.

        Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η βλάβη στο ΧΥΤΑ Φυλής έχει σχεδόν αποκατασταθεί και ο χώρος θα αρχίσει να δέχεται κανονικά απορρίμματα από την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018. Όμως, επειδή έχουν σωρευτεί πολύ μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων σε όλες τις πόλεις, θα υπάρξουν ουρές των απορριμματοφόρων και θα χρειαστούν αρκετές ημέρες, μέχρι να επανέλθει η ομαλότητα στην αποκομιδή (δείτε τη σημερινή φωτογραφία).

Γι’ αυτό σας παρακαλώ:

  • ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΕ ΓΕΜΑΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ  Ή ΣΕ ΚΑΔΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ (γιατί καταστρέφουμε τα ανακυκλώσιμα)

Με αφορμή αυτό το συμβάν, ας ξανασκεφτούμε όλοι πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη να κάνουμε περισσότερη ανακύκλωση, να κάνουμε κομποστοποίηση στο μπαλκόνι μας και να στέλνουμε τελικά στη χωματερή λιγότερα απορρίμματα.

Χρειάζεται λίγη προσοχή και λίγη προσπάθεια από τον καθένα μας, για να έχουμε όλοι καλύτερες συνθήκες ζωής!

Σας ευχαριστώ πολύ,

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΜΟΥ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ