Δήμος, Περιβάλλον

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ – ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Δήμος Αλίμου, στοχεύοντας σε περισσότερη ανακύκλωση, υιοθετεί ένα νέο ρεύμα αποκομιδής απορριμμάτων που βασίζεται στους καφέ κάδους για τα οργανικά απόβλητα (βιοαπόβλητα).

Στο πλαίσιο ενίσχυσης αυτού του νέου προγράμματος Ανακύκλωσης ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης παρέλαβε τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2020 από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη ένα νέο απορριμματοφόρο συλλογής βιοαποβλήτων, σύγχρονης τεχνολογίας, αξίας 240.000 ευρώ, 100 καφέ κάδους, 400 κάδους ανακύκλωσης ειδικά για υπηρεσίες (εσωτερικούς χώρους), καθώς και κομπόστ που έχει παραχθεί από οργανικά απόβλητα.

Ο Ανδρέας Κονδύλης, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Γιώργο Πατούλη και την Περιφέρεια Αττικής για αυτήν την έμπρακτη και σημαντική στήριξη, ζήτησε να στηρίξουν όλοι οι κάτοικοι του Αλίμου τον καφέ κάδο, με καθημερινή συμμετοχή στη συλλογή και αποκομιδή βιοαποβλήτων.

«Παραδώσαμε στον Άλιμο ένα από τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά οχήματα για την αποκομιδή των βιοαποβλήτων και είμαστε σίγουροι ότι ο έμπειρος Ανδρέας Κονδύλης και η ομάδα του θα κάνουν ό,τι μπορούν, για να δημιουργήσουν το αύριο μέσα από την ανακύκλωση, και για θέσεις εργασίας αλλά κυρίως για την υγεία και έναν καλύτερο τρόπο ζωής για τους κατοίκους της πόλης και για τα παιδιά μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης.

Η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Δήμητρα Νάνου δήλωσε σχετικά: «Αλλάζουμε συνήθειες. Μειώνουμε τον όγκο των σύμμεικτων απορριμμάτων. Ανακυκλώνουμε στην πηγή. Επαναχρησιμοποιούμε. Αξιοποιούμε τα οργανικά απόβλητα, μειώνοντας τον όγκο αυτών που οδηγούνται στον ΧΥΤΑ. Ενισχύουμε στην καθημερινότητά μας την περιβαλλοντικά υπεύθυνη συμπεριφορά».

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ