Αθλητισμός-Πολιτισμός, Δήμος

“ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΙΜΟ ΜΕ ΘΕΑ” – Τέχνη για όλους κι όχι μόνο για τους προνομιούχους


Το βράδυ της Παρασκευής, 7ης Δεκεμβρίου, ήταν ένα πολύ κρύο βράδυ. Ωστόσο, εκεί κοντά στις 7, στον κόμβο Τρικούπη και Ιωνίας, στο  Άνω Καλαμάκι, πολλοί Αλιμιώτες αψήφησαν την παγωνιά και καλωσόρισαν στην πόλη τους τον δικό τους «Όμηρο», το δικό τους γλυπτό που αποκαλύφθηκε μπροστά τους μέσα στην εξαιρετική απλότητά του!
Έργο του καταξιωμένου Αρμένιου γλύπτη και ζωγράφου Γκάγκικ Αλτουνιάν, από επιχρωματισμένο τσιμέντο, που απεικονίζει τον τυφλό αρχαίο ποιητή της Οδύσσειας. Με το βιβλίο του νόστου να γλιστράει από τα χέρια του κι εκείνος να ψάχνει να βρει τον δρόμο.


Μετά τα αποκαλυπτήρια και τους χαιρετισμούς του δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη και του καθηγητή Μάνου Στεφανίδη οι παρευρισκόμενοι, παρέες παρέες, περπάτησαν μέχρι το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, όπου έγιναν τα εγκαίνια της Εικαστικής Έκθεσης «Από τον Άλιμο με θέα» – Η Νεοελληνική Ζωγραφική από τον Γύζη στον Μόραλη.


Συγκίνηση και χαρά μπροστά στο μικρό πανόραμα της ελληνικής τέχνης! Βολανάκης, Γύζης, Αλταμούρας, Ράλλης, Ιακωβίδης, Παρθένης, Παπαλουκάς, Βασιλείου, Χατζηκυριάκος – Γκίκας, Τσαρούχης, Διαμαντόπουλος, Μόραλης, Κεσσανλής, Τσόκλης, Μυταράς, Φασιανός, Ακριθάκης…
Με ζεστό τσάι και τον μικρό καλαίσθητο τόμο με την ιστορία της νεοελληνικής ζωγραφικής, που μοιράστηκε δωρεάν, ανά χείρας οι επισκέπτες επιδόθηκαν σε ζωηρές συζητήσεις και χάρηκαν την πραγματικά ξεχωριστή βραδιά.


Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2019 με ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 10π.μ.- 9μ.μ. & Σάββατο 5 – 9μ.μ..
Την επιμέλεια των εκδηλώσεων έχει ο κριτικός και καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο ΕΚΠΑ, κύριος Μάνος Στεφανίδης, ο οποίος θα ξεναγήσει δωρεάν το κοινό στις 15 και 16 Δεκεμβρίου 2018, στις 12 το μεσημέρι.
Να δώσουμε στους δημότες και ιδιαίτερα στα παιδιά αυτό που δικαιούνται. Η Τέχνη δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ανθρώπινο δικαίωμα!

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ