Δήμος, Παιδεία

ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ!

Με αμειώτους ρυθμούς συνεχίζεται στον Δήμο Αλίμου η κατασκευή ασφαλών σχολικών διαβάσεων περιμετρικά των σχολείων της πόλης.

Στόχος της Δημοτικής αρχής είναι να κυκλοφορούν οι πεζοί μαθητές και γονείς με απόλυτη ασφάλεια γύρω από τις σχολικές μονάδες.

Οι ασφαλείς σχολικές διαβάσεις δίνουν προτεραιότητα στους πεζούς, αφού είναι στο ύψος των πεζοδρομίων. Διευκολύνουν, μάλιστα, ιδιαίτερα τα ΑμεΑ και όλους όσοι έχουν κινητικά προβλήματα. Ταυτόχρονα, επιβραδύνουν αναγκαστικά την ταχύτητα των οχημάτων, ενώ λειτουργούν και “προειδοποιητικά” για τους οδηγούς.

Αυτό το διάστημα δημιουργούνται σχολικές διαβάσεις στην οδό Ελ. Βενιζέλου στο Άνω Καλαμάκι, μπροστά από το 2ο & 7ο Δημοτικό Σχολείο, το 2ο Λύκειο, το 4ο Γυμνάσιο και την Πλατεία Καραϊσκάκη (Κλούβα).

Έχουν ήδη κατασκευαστεί αντίστοιχες ασφαλείς σχολικές διαβάσεις στην οδό Μανδηλαρά (6ο Δημοτικό Σχολείο), στην οδό Υψηλάντου (2ο Γυμνάσιο, 5ο Γυμνάσιο, εκπαιδευτήρια “Γεννάδειος”), στην οδό Επτανήσου (5ο Δημοτικό Σχολείο) και στην οδό Νικ. Βρεττάκου (10ο Νηπιαγωγείο και 5ο Δημοτικό).

Όλες οι ασφαλείς σχολικές διαβάσεις κατασκευάζονται με τήρηση όλων των ειδικών προδιαγραφών, που λεπτομερώς θέτει ο νόμος.

Ο Δήμος Αλίμου συνεχίζει ασταμάτητα την προσπάθειά του για μία καλύτερη πόλη, με συνθήκες κυκλοφοριακής ασφάλειας για τους πεζούς και ιδίως για τα παιδιά!

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ