Δήμος

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΩΦ. ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ – ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 ξεκινάνε εκ νέου τα έργα για τη συνέχεια της ασφαλτόστρωσης στη Λεωφόρο Καλαμακίου (από την οδό Νίκης μέχρι και την οδό Λυσικράτους).

Η Λεωφόρος Καλαμακίου θα είναι κλειστή από το ύψος της οδού Νίκης έως το ύψος της οδού Λυσικράτους (το κίτρινο τμήμα στο σχεδιάγραμμα) για όλα τα οχήματα στην άνοδο (δηλ. στο ρεύμα προς Θεομήτορος) και η κυκλοφορία θα διεξάγεται με παρακάμψεις (η διαδρομή που φαίνεται με τα μπλε βέλη στο σχεδιάγραμμα). Στην κάθοδο (δηλ. το ρεύμα προς παραλία) το ίδιο κομμάτι θα είναι ανοιχτό για τα Ι.Χ. οχήματα, ενώ τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ και της Δημοτικής Συγκοινωνίας θα ακολουθούν κι αυτά τις παρακαμπτήριες.

Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου, καθώς θα γίνει ριζική επανακατασκευή της Λεωφόρου (ασφαλτοτάπητας και το έδαφος κάτω από αυτόν), ώστε να αντιμετωπιστούν οριστικά τα συνεχή φαινόμενα καθιζήσεων, διαβρώσεων του υπεδάφους κ.ά.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση ακατάλληλων καιρικών συνθηκών (χιονόπτωση-βροχόπτωση) οι εργασίες θα ξεκινήσουν μόλις το επιτρέψει ο καιρός.

Όσο διαρκούν οι εργασίες, παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν τη Λεωφόρο Καλαμακίου και να κινούνται από τις παρακαμπτήριες διαδρομές του σχεδιαγράμματος, τις οποίες θα ακολουθούν και τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ και της Δημοτικής Συγκοινωνίας.

Η Δημοτική αρχή ευχαριστεί εκ των προτέρων τους κατοίκους για την υπομονή και τη συνεργασία τους, ώστε να υλοποιηθεί με ασφάλεια και με αποτελεσματικότητα ένα έργο απαραίτητο για την πόλη του Αλίμου αλλά και για όλα τα διερχόμενα οχήματα.

ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ:

– Με την κίτρινη διαγράμμιση, αποτυπώνεται το τμήμα της Λεωφόρου που θα κλείσει για εργασίες.

– Με μπλε βέλη, αποτυπώνεται η εναλλακτική διαδρομή (παρακαμπτήρια) που θα μπορούν να ακολουθούν τα οχήματα.

– Οι παραπάνω ρυθμίσεις θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν έως και το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2023.

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ