Δήμος, Περιβάλλον

ΑΥΤΟΨΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΡΕΜΑ ΤΡΑΧΩΝΩΝ-ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Εκτεταμένη αυτοψία πραγματοποίησε την Πέμπτη 13 Μαΐου 2021 στο Ρέμα Τραχώνων – Αγ.Νικολάου πολυμελές κλιμάκιο από την Περιφέρεια Αττικής, αποτελούμενο από αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Νότιας Αθήνας κ. Δήμητρα Νάνου και ο αρμόδιος Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θανάσης Κατσιγιάννης.

Η αυτοψία έγινε σε συνέχεια της συνεργασίας που έχει ήδη ξεκινήσει μεταξύ του Δήμου Αλίμου και της Περιφέρειας Αττικής, με στόχο την προστασία και την περιβαλλοντική ανάδειξη του Ρέματος Τραχώνων, αλλά και όλων των ρεμάτων του Αλίμου.

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης ενημέρωσε και επί τόπου τους εκπροσώπους της Περιφέρειας για το περιεχόμενο τής από 23.4.2021 Μηνυτήριας Αναφοράς του προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος σχετικά με τη ρύπανση στο Ρέμα και ευχαρίστησε την Περιφέρεια Αττικής για τη συνεχή συνεργασία της και το διαρκές της ενδιαφέρον για κάθε ζήτημα του Αλίμου.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου και της Περιφέρειας περπάτησαν κατά μήκος του ρέματος, συζήτησαν για μία σειρά από φαινόμενα που έχουν εντοπιστεί και συμφώνησαν για τον προγραμματισμό κοινής δράσης τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Σε πρώτη φάση η Περιφέρεια θα διενεργήσει συστηματικές λήψεις δειγμάτων νερού και επαναλαμβανόμενες χημικές αναλύσεις των υδάτων, ώστε να προσδιοριστεί το είδος και η έκταση των αποβλήτων, ενώ ταυτόχρονα θα εντατικοποιηθούν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια.

Επιπλέον, προγραμματίζεται αυτοψία-οδοιπορικό σε όλο το μήκος του ρέματος από ειδικά συνεργεία επιστημόνων, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν παράνομες συνδέσεις ακαθάρτων οικιακών και βιοτεχνικών αποβλήτων, να διακοπούν αυτές και παράλληλα να προσδιοριστούν και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.

Σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες για τις επόμενες ενέργειες του Δήμου Αλίμου σχετικά με τα ρέματα, καθώς ο Δήμαρχος Αλίμου σκοπεύει να ενημερώσει για το ζήτημα τον αρμόδιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος, αλλά και να απευθύνει δημόσια πρόσκληση στους πολίτες να στελεχώσουν εθελοντική ομάδα του Δήμου Αλίμου, για τη διαφύλαξη και την προστασία των Ρεμάτων της πόλης.

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ