Δήμος, Παιδεία, Περιβάλλον

ΒΟΤΑΝΟΚΗΠΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΙΜΟΥ!

Τον δικό του βοτανόκηπο με ελληνικά μυρωδικά θα έχει πλέον όποιο σχολείο τού Αλίμου το επιθυμεί, και μάλιστα, με φυτά που θα φυτεύσουν οι ίδιοι οι μαθητές  με την υποστήριξη της υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Αλίμου.

Η αρχή έγινε με το 2ο Λύκειο Αλίμου. Στις 14 Απριλίου τα παιδιά φύτεψαν 50 νεαρούς θάμνους: λεβάντα, θυμάρι, ρίγανη, μέντα και δενδρολίβανο ομορφαίνουν πλέον τον κήπο του 2ου Λυκείου.

Στη δημιουργία του βοτανόκηπου συμμετείχαν 30 μαθητές, εκπροσωπώντας όλες τις τάξεις του σχολείου, αλλά και μέλη της εθελοντικής οργάνωσης “We 4 All”, εκπρόσωποι της Δημοτικής αρχής και υπάλληλοι του τμήματος Πρασίνου του Δήμου.

Επόμενο σχολείο που θα αποκτήσει βοτανόκηπο με ελληνικά-μεσογειακά αρωματικά φυτά είναι το 9ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ θα ακολουθήσουν 10 ακόμα σχολεία της πόλης του Αλίμου που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή!

Με τη δράση αυτή η νέα γενιά έρχεται πιο κοντά στην ελληνική φύση, τα παιδιά μαθαίνουν να ξεχωρίζουν τα βότανα, να φροντίζουν και να αγαπάνε το πράσινο, ενώ ταυτόχρονα οι αυλές των σχολείων αποκτούν περισσότερο πράσινο, χρώμα και άρωμα!

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ