Παιδεία

Βράβευση Εισαχθέντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από τον Δήμο Αλίμου


Στην κατάμεστη θεατρική σκηνή Αλίμου «Κάρολος Κουν» βραβεύτηκαν τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 από τον Δήμο Αλίμου οι εισαχθέντες στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας που αποφοίτησαν φέτος από τα τέσσερα Γενικά Λύκεια της πόλης και τα δύο διαδημοτικά, το Επαγγελματικό και το Μουσικό.

Την τελετή βράβευσης διοργάνωσε η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Αλίμου. Την εκδήλωση συντόνισε η κυρία Ντόρα Δανοχρήστου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης κήρυξε την έναρξη της τελετής και απευθυνόμενος στους νέους φοιτητές και φοιτήτριες είπε: «Θέλουμε να σας συγχαρούμε και να ανταμείψουμε την προσπάθειά σας. Αυτή να είναι μια νέα αρχή στο κεφάλαιο της ζωής σας και το ξεκίνημα μιας λαμπρής επιστημονικής και επαγγελματικής καριέρας. Μην αφήσετε κανέναν να σας κάνει να αμφισβητήσετε τον εαυτό σας και τις ικανότητές σας».

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ιωάννης Μαριόλης, ο οποίος καλωσόρισε με τη σειρά του τους παρευρισκόμενους και δήλωσε: «Το φως υπάρχει και είναι τα παιδιά μας». Ευχήθηκε στους πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες καλή σταδιοδρομία και ξεκίνησε την τελετή βράβευσης των εισαχθέντων.


Ένα αγαλματίδιο κουκουβάγιας, συμβόλου της σοφίας, απονεμήθηκε ως τιμητικό βραβείο στους Διευθυντές των έξι Λυκείων της πόλης. Στους πρωτοετείς φοιτητές προσεφέρθησαν ιδιοχείρως τιμητικοί έπαινοι και οι «Αρχαιολογικοί Περίπατοι», ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον τεύχος, έκδοση του Δήμου, με προτεινόμενες διαδρομές σε τόπους – μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς του Αλίμου.

Στους αριστούχους ο Δήμαρχος απένειμε ειδικό βραβείο με την κεφαλή του Θουκυδίδη, ενώ ο Δήμος Αλίμου προσέφερε σε 17 τυχερούς επιτυχόντες από όλα τα Λύκεια, μετά από κλήρωση ανάμεσα στους παρόντες, ένα δωρεάν εκπαιδευτικό ταξίδι στις Βρυξέλλες, για να επισκεφθούν το Ευρωκοινοβούλιο και να γνωρίσουν από κοντά τα Όργανα Διοίκησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης!


Μουσικό Σχολείο και Ευπαλίνειο Επαγγελματικό Λύκειο


1ο Λύκειο Αλίμου “Θουκυδίδειο”


2ο Λύκειο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”


3ο Λύκειο “Άγιος Παντελεήμων”


4ο Λύκειο “Μακρυγιάννειο”

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ