Δήμος

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟ Α.Τ. ΑΛΙΜΟΥ

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η βία κατά των γυναικών είναι μια παγκόσμια πανδημία. Στον πυρήνα της, η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών είναι η εκδήλωση μιας βαθιάς έλλειψης σεβασμού – μιας αποτυχίας των ανδρών να αναγνωρίσουν την εγγενή ισότητα και αξιοπρέπεια των γυναικών. Πρόκειται για ένα ζήτημα θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών στις 25 Νοεμβρίου, εγκαινιάστηκε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας στο Αστυνομικό Τμήμα Αλίμου. Είναι ένα από τα έξι γραφεία που έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό και στόχο τον χειρισμό υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας αλλά και την πρόληψη και την ενημέρωση των πολιτών.

Ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε: «Σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση και άλλους κρατικούς φορείς κάνουμε αυτό που πρέπει, προκειμένου να υπάρχει ανθρωπιά, να υπάρχει αλληλεγγύη και να υπάρχει σωστή αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων».

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, επίσης, τόνισε: «Εξαιρετικά σημαντική η λειτουργία αυτού του γραφείου για την πόλη μας αλλά και για ολόκληρη τη γύρω περιοχή. Η Αστυνομία πλέον με εξειδίκευση αλλά και με κοινωνική ευαισθησία, προσανατολισμένη προς την πρόληψη, προσεγγίζει ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα της εποχής μας. Σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με άλλους κρατικούς φορείς, πιστεύω ότι θα μπορέσει να ελεγχθεί το εξαιρετικά αυτό θλιβερό φαινόμενο το οποίο δεν τιμά καμία πολιτισμένη κοινωνία».

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ