H Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Δήμο Αλίμου, στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού» (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020») διοργανώνουν κύκλο δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars) για την ενημέρωση ενηλίκων (18+) γονέων και κηδεμόνων, στελεχών της δημόσιας και τοπικής διοίκησης αλλά και του ιδιωτικού τομέα, επιχειρηματιών, μελών οργανώσεων του ευρύτερου τομέα και όλων των δημοτών , σχετικά με υπηρεσίες, εργαλεία και μεθόδους για την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση του διαδικτύου.
Σας περιμένουμε διαδικτυακά την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022 στις 19:00 σε ένα ακόμη webinar της δράσης, με θέμα «Ιατρικές Πληροφορίες στο Διαδίκτυο και Κίνδυνοι» στο κανάλι YouTube και στη σελίδα Facebook του Ψηφιακού Εγγραμματισμού.
Εισηγήτρια είναι η κα Αναστασία Παπαδοπούλου, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής, Πρεσβευτής της Ακαδημίας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς διαδικτύου. Όσοι επιθυμούν να βρεθούν μαζί μας, παρακαλούμε όπως κάνετε εγγραφή στην παρακάτω φόρμα: https://tinyurl.com/digitalattiki
Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο webinar είναι δωρεάν σε όλες και όλους τους δημότες, ενώ η παρακολούθησή του δεν απαιτεί καμία προηγούμενη γνώση, εμπειρία ή εξοικείωση του συμμετέχοντα σε θέματα διαδικτύου. Με την ολοκλήρωση του webinar οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον το επιθυμούν.
Η δράση θα συνεχιστεί τον Απρίλιο και τον Μάιο με τον τρίτο θεματικό κύκλο, μείνετε συντονισμένοι.
Για τη δράση ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά: «Στόχος μας είναι η Περιφέρεια Αττικής να σηματοδοτήσει τον δρόμο στην υπόλοιπη Ελληνική επικράτεια για το αυτονόητο: όλοι μας ψηφιακά εγγράμματοι αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις του ψηφιακού αναλφαβητισμού στη μετά Covid 19 εποχή. Με το συντονιστικό κέντρο της δράσης Ψηφιακού Εγγραμματισμού έχουμε σκοπό την ανάδειξη των δυνατοτήτων του διαδικτύου και την εκπαίδευση των χρηστών, προκειμένου να αναπτύξουν κριτική ικανότητα και να μπορούν να προστατεύουν τον εαυτό τους και την οικογένεια τους»
Ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης επίσης ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Τα ανθρώπινα επιτεύγματα ανέκαθεν μπορούσε κανείς να τα θέσει στην υπηρεσία του καλού ή στην υπηρεσία του κακού. Μ’ ένα μαχαίρι σκοτώνεις άνθρωπο, αλλά κόβεις και το ψωμί να χορτάσουν οι πεινασμένοι. Έτσι και τώρα, στον 21ο αιώνα, η ψηφιακή τεχνολογία προσφέρει ωκεανούς διευκόλυνσης στον άνθρωπο, αλλά ταυτόχρονα γίνεται και άκρως επικίνδυνο όπλο μαζικής βλάβης στα χέρια των ανήθικων. Οφείλουμε να γνωρίσουμε, να μάθουμε και να θωρακιστούμε απέναντι στους κινδύνους που καραδοκούν. Όπως μάθαμε να διαβάζουμε, για να μη μας ξεγελά ο κάθε απατεώνας, έτσι πρέπει και να εφοδιαστούμε με βασικές γνώσεις, συμβουλές και εργαλεία, για να χειριστούμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως παραπληροφόρηση, θεωρίες συνωμοσίας, διαδικτυακές απάτες (ηλεκτρονικό ψάρεμα, κακόβουλο λογισμικό κ.ά.), ασφάλεια λογαριασμού, διαδικτυακό απόρρητο, οφέλη και κινδύνους που σχετίζονται με τις διαδικτυακές σχέσεις. Συγχαρητήρια στην Περιφέρεια για την πρωτοβουλία!»