Δήμος, Υγεία-Πρόνοια

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΕΓΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

H Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Δήμο Αλίμου, στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού» (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020») διοργανώνουν κύκλο δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars) για την ενημέρωση ενηλίκων (18+) γονέων και κηδεμόνων, στελεχών της δημόσιας και τοπικής διοίκησης αλλά και του ιδιωτικού τομέα, επιχειρηματιών, μελών οργανώσεων του ευρύτερου τομέα και όλων των δημοτών, σχετικά με υπηρεσίες, εργαλεία και μεθόδους για την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση του διαδικτύου.

Σας περιμένουμε διαδικτυακά την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022 στις 19:00 στο webinar με θέμα «Κάθε μέρα, Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου», Βασικός εισηγητής είναι ο κ. Άρης Λούβρης, Μέλος του Συμβουλευτικού Οργάνου Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου & Συντονιστής της δράσης του Ψηφιακού Εγγραμματισμού για την Περιφέρεια Αττικής.

Όσοι επιθυμούν να βρεθούν μαζί μας παρακαλούμε κάντε εγγραφή στην παρακάτω φόρμα: https://tinyurl.com/digitalattiki

Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο webinar είναι ανοικτή σε όλους τους δημότες και η παρακολούθησή του δεν απαιτεί καμία προηγούμενη γνώση, εμπειρία ή εξοικείωση του συμμετέχοντα σε θέματα διαδικτύου. Με την ολοκλήρωση του webinar οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον το επιθυμούν.

Στο παραπάνω πλαίσιο η δράση θα συνεχιστεί με την παρακάτω σειρά:

ΤΕΤΑΡΤΗ ΩΡΑ ΘΕΜΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ
16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022 18:00 – 19:00 Διαδικτυακές Απάτες: Προστασία Ψηφιακών Συσκευών, Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022 18:00 – 19:00 Αξιοποίηση Ηλεκτρονικών Ψηφιακών Υπηρεσιών
02 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 18:00 – 19:00 Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Τραπεζικών Συναλλαγών (e-banking)
09 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 18:00 – 19:00 Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Αγορών και Συναλλαγών
16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 18:00 – 19:00 Ψυχική Υγεία, Εθισμός στο Διαδίκτυο
23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 18:00 – 19:00 Ικανότητα Αναζήτησης, Διαχείρισης, Οργάνωσης και Αρχειοθέτησης Πληροφοριών
30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 18:00 – 19:00 Ιατρικές Πληροφορίες στο Διαδίκτυο και Κίνδυνοι

Για τη δράση δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης:

«Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις του ψηφιακού αναλφαβητισμού στην μετά Covid 19 εποχή, η Περιφέρεια Αττικής δημιουργεί ένα συντονιστικό κέντρο δράσης οριζόντιας παρέμβασης με σκοπό την ανάδειξη των δυνατοτήτων του διαδικτύου, και την εκπαίδευση των χρηστών προκειμένου να αναπτύξουν κριτική ικανότητα και να μπορούν να προστατεύουν τον εαυτό τους και την οικογένεια τους.»

Ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης επίσης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Τα ανθρώπινα επιτεύγματα ανέκαθεν μπορούσε κανείς να τα θέσει στην υπηρεσία του καλού ή στην υπηρεσία του κακού. Μ’ ένα μαχαίρι σκοτώνεις άνθρωπο, αλλά κόβεις και το ψωμί να χορτάσουν οι πεινασμένοι. Έτσι και τώρα, στον 21ο αιώνα,  η ψηφιακή τεχνολογία προσφέρει ωκεανούς διευκόλυνσης στον άνθρωπο, αλλά ταυτόχρονα γίνεται και άκρως επικίνδυνο όπλο μαζικής βλάβης στα χέρια των ανήθικων. Οφείλουμε να γνωρίσουμε, να μάθουμε και να θωρακιστούμε απέναντι στους κινδύνους που καραδοκούν. Όπως μάθαμε να διαβάζουμε, για να μη μας ξεγελά ο κάθε απατεώνας, έτσι πρέπει και να εφοδιαστούμε με βασικές γνώσεις, συμβουλές και εργαλεία, για να χειριστούμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως παραπληροφόρηση, θεωρίες συνωμοσίας, διαδικτυακές απάτες (ηλεκτρονικό ψάρεμα, κακόβουλο λογισμικό κ.ά.), ασφάλεια λογαριασμού, διαδικτυακό απόρρητο, οφέλη και κινδύνους που σχετίζονται με τις διαδικτυακές σχέσεις. Συγχαρητήρια στην Περιφέρεια για την πρωτοβουλία!»

Περισσότερες πληροφορίες: psifiakospta@gmail.com

ΕΓΓΡΑΦΕΣ: https://tinyurl.com/digitalattiki

Ιστοσελίδα: ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΓΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ | ΠΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ (ptapatt.gr)

Σελίδα Facebook: https://www.facebook.com/digital.attiki

Κανάλι YouTube: https://tinyurl.com/atticadigital

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ