Δήμος, Περιβάλλον

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΦΕ ΚΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

Η θεαματική ανταπόκριση των κατοίκων του Αλίμου στην προηγούμενη διανομή μικρών καφέ κάδων, έφερε και δεύτερο “γύρο” διανομής, και μάλιστα αυτή τη φορά με “διευρυμένο” ωράριο, από δύο σημεία του Δήμου Αλίμου!

Έτσι, με στόχο να βοηθηθούν όλα τα νοικοκυριά στο εύκολο και πρακτικό μάζεμα των βιοαποβλήτων από το σπίτι και τη μεταφορά τους στον καφέ κάδο στον δρόμο, ο Δήμος Αλίμου ξεκινά και νέα ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ μικρών καφέ κάδων για την κουζίνα του κάθε σπιτιού.

Ο μικρός καφέ κάδος μοιάζει πολύ με «κουβαδάκι», έχει καπάκι και τοποθετείται πάνω στον πάγκο της κουζίνας (ή το μπαλκόνι ή όποιο άλλο βολικό σημείο του σπιτιού). Είναι ειδικά σχεδιασμένος για να ρίχνονται μέσα τα οργανικά απόβλητα που παράγει το κάθε νοικοκυριό και στη συνέχεια να μεταφέρεται-αδειάζεται μέσα στον μεγάλο καφέ κάδο βιοαποβλήτων της γειτονιάς.

Δίνεται, έτσι, μία πρακτική λύση σε όλους όσοι συγκεντρώνουν τα οργανικά τους απόβλητα, ώστε να μην χρησιμοποιούν σακούλες (και ιδίως πλαστικές σακούλες, που είναι ακατάλληλες για τα οργανικά απόβλητα!).

Για τη δωρεάν παραλαβή του καφέ κάδου για την κουζίνα, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι  να επισκέπτονται:

  • τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Αλίμου (οδός Κεφαλληνίας & Γερουλάνου), από Δευτέρα έως και Παρασκευή, ώρες 07:00 π.μ. έως 15:00 (τηλ.: 210 9810778 & 210 9810445).
  • το Δημαρχείο Αλίμου (Αριστοτέλους 53), από Δευτέρα έως και Παρασκευή, ώρες 07:30 π.μ. – 20:30.

Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να μεγιστοποιήσουμε τη χρήση των καφέ κάδων, ώστε να προστατεύσουμε το περιβάλλον και τις επόμενες γενιές!

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ