Δήμος, Υγεία-Πρόνοια

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΡΗΣΗ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΗΤΗ

Το Δημαρχείο Αλίμου φωταγωγήθηκε με μπλε χρώμα τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη. Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη είναι η μεγαλύτερη εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τον διαβήτη παγκοσμίως και πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου.

Ο Δήμος Αλίμου συμμετέχοντας σ’ αυτή την εκστρατεία διοργανώνει δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης στους δημότες και κατοίκους της πόλης.

Ο σακχαρώδης διαβήτης έχει χαρακτηριστεί σήμερα ως ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα υγείας. Μόνο στην Ελλάδα, ο αριθμός των ασθενών ξεπερνά το ένα εκατομμύριο, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο ο αντίστοιχος αριθμός ανέρχεται στα 450 εκατομμύρια.

Ο Δήμος Αλίμου σάς προσκαλεί να μετρήσετε το σάκχαρο και τη Γλυκοζυλιωμένη Αιμοσφαιρίνη σας (HbA1c) στα Δημοτικά Ιατρεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας, επί της συμβολής των οδών Αριστοτέλους 25 και Αυξεντίου. Οι δωρεάν εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 22, την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023, από τις 08:00 π.μ. έως τις 12:00.

Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν όλοι οι δημότες και κάτοικοι του Αλίμου, ανεξαρτήτως εάν έχουν ή όχι Σακχαρώδη Διαβήτη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν ραντεβού, επικοινωνώντας στα τηλέφωνα: 2109853648 και 2109853580 από τις 08:30 π.μ. έως τις 15:30 (Δευτέρα έως Παρασκευή).

Για τα μέλη των ΚΑΠΗ θα πραγματοποιηθούν οι σχετικές μετρήσεις σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν από τα ΚΑΠΗ στα οποία ανήκουν.

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ