Αθλητισμός-Πολιτισμός

Εγκαίνια Εικαστικής Έκθεσης με έργα του Τριαντάφυλλου Πατρασκίδη

Ο Δήμος Αλίμου, συνεχίζοντας τη φιλόδοξη προσπάθειά του για την απόκτηση Δημοτικής Πινακοθήκης, παρουσιάζει την πέμπτη Εικαστική του Έκθεση, με έργα του Τριαντάφυλλου Πατρασκίδη και τίτλο: «Εν δε φάει και όλεσσον».

Ο Τριαντάφυλλος (Λάκης) Πατρασκίδης δίδαξε επί τριάντα δύο χρόνια στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, στην οποία διετέλεσε και Πρύτανης.

Όπως σημειώνει ο καθηγητής και ιστορικός Τέχνης Μάνος Στεφανίδης: «Στη ζωγραφική του Λάκη Πατρασκίδη παρατηρείται σταθερή ανέλιξη ενώ τηρούνται αμετάβλητες οι αρχικές σταθερές: σώματα χωρίς πρόσωπα δηλαδή όλοι εμείς χωρίς τις ανυπόφορες μάσκες του καθωσπρεπισμού ή της συμβατικής επιβίωσης που συμπλέκονται, συγκρούονται, ερωτεύονται, πληγώνονται, παθιάζονται, ανασταίνονται, πεθαίνουν… Πολεμιστές που παίρνουν δύναμη από τη γη σαν τον Ανταίο, που φυτρώνουν από τα δόντια του μυθικού δράκοντα και που θέλουν να υπάρξουν με φως, λάσπη και αέρα. Εν δε φάει και όλεσσον, όπως διαβάζουμε να παρακαλεί ο Αίας τον Δία στη ραψωδία Ρ της Ιλιάδας. «Μέσα στο φως, κατάστρεψε μας»!

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 και ώρα 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου, Λεωφ. Ιωνίας 96.

Διάρκεια Έκθεσης: 11 Μαΐου – 12 Ιουνίου 2018

Ώρες Λειτουργίας: Κάθε μέρα, 10:00 – 21:00

Στα εγκαίνια θα προλογίσει ο Μάνος Στεφανίδης.

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΠΑΤΡΑΣΚΙΔΗ.pdf

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ