Αθλητισμός-Πολιτισμός, Δήμος, Εκδηλώσεις

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΤΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΔΡΙΑΝΟΥ ΣΩΤΗΡΗ

Την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, στις 8 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου (Λεωφ. Ιωνίας 96) θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Εικαστικής Έκθεσης με έργα της διακεκριμένης εικαστικού Μαρίας Κτιστοπούλου και του ταλαντούχου γιου της Αδριανού Σωτήρη. Τίτλος της έκθεσης: «Mater et filius: εικαστικοί διάλογοι».

Η ιδέα να πραγματοποιηθεί μια κοινή έκθεση της Μαρίας Κτιστοπούλου και του γιου της Αδριανού Σωτήρη ήταν μια πρόκληση, για να αναδειχθεί η αλληλεπίδραση στο έργο των δύο καλλιτεχνών, αλλά και η εντελώς διαφορετική καλλιτεχνική τους ταυτότητα. Η έκθεση «Mater et filius: εικαστικοί διάλογοι» δεν είναι η παράλληλη παρουσίαση δύο δημιουργών, αλλά μια διαχρονική αναφορά στο έργο και των δύο, που προβάλλει την καλλιτεχνική συνομιλία, τις εικονογραφικές ανταλλαγές, την αμοιβαία έμπνευση, την ώσμωση, τις διασταυρώσεις, τις συνάφειες, τις συγκλίσεις αλλά και τις διακριτές διαφορές στην καλλιτεχνική τους εξέλιξη.

Η επισκόπηση των θεματικών ενοτήτων με τις εικαστικές τους διατυπώσεις να συνδιαλέγονται καθιστά εμφανές ότι το καλλιτεχνικό ξεκίνημα του Αδριανού έχει δεχτεί επιρροές από την καλλιτέχνιδα μητέρα, παρά την, εν τέλει, εντελώς διαφοροποιημένη τεχνοτροπική και εννοιολογική προσέγγιση των δύο στην τέχνη.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Ιστορικός Τέχνης Λουΐζα Καραπιδάκη.

Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 15 Ιουλίου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Λειτουργία έκθεσης:

Δευτέρα με Παρασκευή: 10:00-8:30 μ.μ.

Σάββατο και Κυριακή: 10 π.μ.-2 μ.μ. & 6:30-8:30 μ.μ.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω livestreaming https://www.facebook.com/events/808169064277340/?ref=newsfeed

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ