Δήμος, Εκδηλώσεις, Η Ζωή Είναι Ωραία

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΑΝΙΜΑΝΙΔΗ

Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024, στις 7:30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου (Λεωφ. Ιωνίας 96) θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Εικαστικής Έκθεσης με έργα του καταξιωμένου εικαστικού Παναγιώτη Τανιμανίδη και τίτλο «Σήμαντρα Θητείας – Γλώσσες Μαθητείας».

Ο Παναγιώτης Τανιμανίδης σπούδασε μαθηματικά και θεολογία. Από το 1985 παρουσιάζει τη δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Χρησιμοποιεί ετερόκλητα υλικά που θεωρούνται αντισυμβατικά (λάστιχα, ελατήρια, αφρολέξ, σαμπουάν, γομαλάκι μαζί με σίδερο, χαρτί και χρώμα αλλά και αυτούσια αντικείμενα) και μέσα από σύνθετες συναρμογές και επεξεργασίες – κατεργασία μετάλλων, συγκολλήσεις, ηλεκτροκολλήσεις, διατρήσεις- δημιουργεί έργα, όπου η γλυπτική συνομιλεί με τη ζωγραφική, φανερώνοντας τον ανεξάντλητο ζήλο του στην αναζήτηση νέων εκφραστικών και μορφοπλαστικών τρόπων.

Γλύπτης, ζωγράφος, σιδηρουργός, μάστορας και χειρωνάκτης, δεν αναπαράγει χρησιμοποιημένα μοντέλα, αλλά «ποιεί», σύμφωνα με την αρχαία σημασία του όρου. Η ποντιακή καταγωγή του τον έχει καθορίσει. Το έργο του «Πυρρίχιο Πέταγμα», ένα μνημείο για τη Γενοκτονία των Ποντίων, κοσμεί τη δυτική άκρη της Πλατείας Αλεξάνδρας, κοντά στη συνοικία Τσίλλερ του Πειραιά.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Καθηγητής και Ιστορικός Τέχνης Μάνος Στεφανίδης.

Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Λειτουργία έκθεσης:

Δευτέρα έως Παρασκευή : 10:00 π.μ. – 20:30

Σάββατο & Κυριακή : 10:00 π.μ. – 14:00 & 18:00 – 20:30

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω live streaming https://www.facebook.com/events/997154215364826/

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ