Υγεία-Πρόνοια

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ 9ου ΒΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ

Έναρξη του 9ου βιωματικού κύκλου σεμιναρίων

ευαισθητοποίησης και προσωπικής βελτίωσης

Το Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Αλίμου διοργανώνει σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης και ευαισθητοποίησης με στόχο την καλύτερη ενημέρωση σε ζητήματα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα, την κατανόηση του εαυτού, την έκφραση και διαχείριση των συναισθημάτων, τη βελτίωση της επικοινωνίας με τον άλλον.

Τα σεμινάρια δεν έχουν θεραπευτικό χαρακτήρα, αλλά έχουν ως στόχο την πρόληψη και ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την ψυχική μας υγεία.

Στον κύκλο αυτό των πέντε (5) δίωρων συναντήσεων δίνονται θεωρητικές πληροφορίες από τον συντονιστή, ενώ κάθε μέλος, εφόσον επιθυμεί, μπορεί να μιλήσει για τις εμπειρίες και τις σκέψεις του, να εκφράσει τα συναισθήματά του και αντίστοιχα να ακούσει και να μοιραστεί τις απόψεις του άλλου.

Ο βιωματικός τρόπος μάς βοηθάει να κατανοήσουμε καλύτερα έννοιες, αλλά και να εφαρμόσουμε στην καθημερινότητά μας αυτά που επεξεργαστήκαμε στην ομάδα.

Οι Θεματικές Ενότητες είναι:

05/02/2020 

Κρίσεις πανικού «Κάπου υπάρχει ο φόβος μου μα εγώ δεν ξέρω πού…»

 12/02/2020

Συναισθηματικές εξαρτήσεις και εξαρτητικές σχέσεις «Παραδέξου το! Η ζωή σου θα ήταν πολύ βαρετή χωρίς εμένα…»

19/02/2020

Πένθος και Απώλεια:  «Τις πιο σκοτεινές νύχτες τα αστέρια είναι φωτεινότερα»

26/02/2020

Κατάθλιψη: Ένας εγκλωβισμένος Θυμός

04/03/2020

Ψυχοσωματικά Συμπτώματα: Σώμα και Συναίσθημα

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Αλίμου, Αριστοτέλους 25, στον 2ο όροφο, κάθε Τετάρτη και ώρα 10:00 π.μ. – 12:00.

Συντονιστής του Σεμιναρίου είναι ο κος Νίκος Οικονομόπουλος, Ψυχολόγος – Σύμβουλος Τοξικοεξάρτησης.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 15 άτομα. Η παρουσία είναι υποχρεωτική και για τις πέντε ενότητες.

Για συμμετοχές και οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνείτε με το Κέντρο Πρόληψης Δήμου Αλίμου στο τηλέφωνο: 210 9850339. Ώρες επικοινωνίας: 09:00 π.μ. – 14:00, Δευτέρα έως Παρασκευή.

 

 

 

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ