Δήμος

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ

Αγαπητοί συμπολίτες, 

 

Μετά την πρόσφατη σεισμική δόνηση, που “ταρακούνησε” αρκετά ολόκληρο το Λεκανοπέδιο, ενημερώνουμε τους πολίτες του Αλίμου για τα ακόλουθα:

1. Είναι λογικό να υπάρχει σε πολύ κόσμο ταραχή και αναστάτωση από το γεγονός. Παρόλα αυτά, το πιο σημαντικό για τον καθένα προσωπικά και για όλους συλλογικά είναι να διατηρούμε πλήρως και απολύτως την ψυχραιμία μας.

2. Στην πόλη μας μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές υλικές ζημιές ή τραυματισμοί. Παρόλα αυτά, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας είναι διαρκώς στο δρόμο και ελέγχει όλα τα κτίρια του Δήμου, προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι είναι απολύτως ασφαλή (π.χ. παιδικοί σταθμοί κ.λπ.).

3. Επίσης σε επιφυλακή είναι και η Υπηρεσία Περιβάλλοντος και οι Υπηρεσίες του Δήμου που σχετίζονται με την Πολιτική Προστασία, καθώς όλοι οι Δήμοι της Αττικής, της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας έχουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα για προληπτικούς λόγους. Το απόγευμα έχουμε σύσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής.

4. Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, φαίνεται ότι η δόνηση των 5,1 Ρίχτερ (στις 14:13 μ.μ.) ήταν ο κύριος σεισμός και κατόπιν η δόνηση των 4,4 Ρίχτερ (στις 15:11 μ.μ.) ήταν ο ισχυρός μετασεισμός. Τις επόμενες 48 ώρες πιθανόν να ακολουθήσουν ηπιότεροι μετασεισμοί. 

Για τον λόγο αυτό, καλό θα ήταν όλοι να διατηρήσουμε απολύτως την ψυχραιμία μας και να διαβάσουμε, για παν ενδεχόμενο, τις οδηγίες Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τους σεισμούς, που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Δήμου (δείτε εδώ: http://www.alimos.gov.gr/dimofili/politiki-prostasia/).

Ο Δήμος μας είναι σε διαρκή ετοιμότητα και, αν προκύψει ανάγκη, θα επανέλθουμε με νεότερη ενημέρωση.

Ευχόμαστε σε όλους καλό και ήρεμο Σαββατοκύριακο, χωρίς άλλα απρόβλεπτα.

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΜΟΥ

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ