Αθλητισμός-Πολιτισμός, Δήμος

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΜΕΧΡΙ 30/11/2020

Άλιμος, 2 Νοεμβρίου 2020

 

Αγαπητοί συμπολίτες μας, φίλες και φίλοι,

 

Έπειτα από τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης και την έκδοση ΦΕΚ σχετικά με τα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19», σας ενημερώνουμε ότι:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ (ανοιχτά και κλειστά γήπεδα, κολυμβητήριο) θα παραμείνουν κλειστές από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 μέχρι και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020. Αναστέλλονται όλες οι δραστηριότητες σε αυτές τις αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς και κάθε είδους αθλητικές εκδηλώσεις μαζικού, εναλλακτικού, πνευματικού ή ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Επιτρέπονται κατ’ εξαίρεση:

η ατομική άσκηση και άθληση σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους (π.χ. πλατείες, πάρκα), χωρίς προπονητή.

Η λειτουργία των ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούν αθλητικά σωματεία και όμιλοι που διαθέτουν νόμιμη άδεια λειτουργίας αποκλειστικά και μόνο για προπονήσεις, χωρίς την παρουσία θεατών, στα ακόλουθα ατομικά αθλήματα: αντισφαίριση, ιστιοπλοΐα (με μονομελή ή διμελή πληρώματα), κωπηλασία (με μονομελή ή διμελή πληρώματα), κανόε καγιάκ, θαλάσσιο σκι. Στο πλαίσιο αυτό και μόνον, θα συνεχίσουν να λειτουργούν τα ανοικτά γήπεδα τένις του Δήμου μας, καθώς και οι ναυταθλητικές εγκαταστάσεις.

Η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Π.Ε.) για την κάλυψη των αναγκών προετοιμασίας για παγκόσμια, πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του έτους 2021.

Τη Δευτέρα 30/11/2020 θα ακολουθήσει νεότερη Ανακοίνωση-Ενημέρωση από τον Δήμο μας, σχετικά με τη χρήση των εγκαταστάσεων από την 1η Δεκεμβρίου, ανάλογα με τις εξελίξεις (νεότερο ΦΕΚ από το Κράτος κ.λπ.).

Παρακαλούμε όλους τους συμπολίτες μας να τηρούν προσεκτικά τις οδηγίες της πολιτείας και των γιατρών, ώστε να συμβάλλουμε με τη στάση μας στο να ξεπεραστεί η πανδημία και σύντομα να αποτελούν οριστικά παρελθόν οι σχετικές απαγορεύσεις.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΜΟΥ

  ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ