Αθλητισμός-Πολιτισμός, Δήμος, Εκδηλώσεις, Παιδεία

ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ: ΔΩΡΕΑΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Ο γιος μου Νικόλαος Μάντζαρος»

Ο Δήμος Αλίμου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου, προσκαλεί το κοινό στη δωρεάν θεατρική παράσταση «Ο γιος μου Νικόλαος Μάντζαρος» της Χρύσας Σπηλιώτη με την Άννα Φόνσου σε σκηνοθεσία Αυγουστίνου Ρεμούνδου.

Η παράσταση, που είναι παραγωγή του «Σπιτιού του Ηθοποιού», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022, στις 8μ.μ., στο θέατρο «Κάρολος Κουν» (Υψηλάντου & Θησείου).

Ο θεατρικός μονόλογος «Ο γιος μου Νικόλαος Μάντζαρος» αποτελεί το κύκνειο άσμα της ηθοποιού και θεατρικής συγγραφέα Χρύσας Σπηλιώτη, που έχασε τη ζωή της στην καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι το 2018. Πρόκειται για ένα θεατρικό κείμενο άρτιο, δυνατό, με χιούμορ αλλά και δραματικό λυρισμό που δείχνει πώς μπορεί να μεταγράφεται ευφυώς η Ιστορία. Μέσα από τα μάτια τής μητέρας τού Νικόλαου Μάντζαρου, μαθαίνουμε τη ζωή αλλά και την πορεία τού συνθέτη μέχρι τη στιγμή που μελοποιεί τον Εθνικό μας Ύμνο. Το ποίημα τού Σολωμού που μελοποίησε ο Μάντζαρος, ενέπνευσε έναν ολόκληρο λαό, πέρασε από στόμα σε στόμα απανταχού της Ελλάδας και του κόσμου, για να καταλήξει ο Εθνικός μας Ύμνος.

ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Άννα Φόνσου (ηθοποιός)

Χρήστος Λάζος (τραγουδιστής)

Χάρρυ Τζιάνν (πιανίστας)

Νίκος Γονίδης (χορευτής)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Η είσοδος επιτρέπεται μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες μετά την επίδειξη των σχετικών πιστοποιητικών.

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ