Περιβάλλον

Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο στον Δήμο Αλίμου

Στο πλαίσιο συμμετοχής του Δήμου Αλίμου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, ημέρα που έχει πλέον καθιερωθεί πανευρωπαϊκά ως η «Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο», διοργανώθηκαν εκδηλώσεις για τους πολίτες με στόχο την ενημέρωσή τους.


Με στάση στον Άλιμο πραγματοποιήθηκε μεγάλη ποδηλατοδρομία στα Νότια Προάστια

Οι Δήμοι Αλίμου, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γλυφάδας και Παλαιού Φαλήρου, οργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία ποδηλατοδρομία με στόχο την ανάδειξη της λειτουργίας του Συστήματος Κοινόχρηστων ποδηλάτων πόλης i-bike που λειτουργεί στο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας. Στην ποδηλατοδρομία πήρε μέρος πλήθος πολιτών που θέλησαν να προωθήσουν την μετακίνηση με τη χρήση ποδηλάτου καθώς και δύο κορυφαίοι Έλληνες ποδηλάτες Ζαφείρης και Χρήστος Βολικάκης.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης στον σύντομο χαιρετισμό του, στόχος είναι να προωθηθεί η ιδέα της μετακίνησης χωρίς αυτοκίνητο στην πόλη.


Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ποδηλατοδρομίας, ακολούθησε μεγάλη συναυλία στην πλατεία της Βούλας με τη συμμετοχή του γνωστού τραγουδιστή Κώστα Μακεδόνα.


Διοργάνωση παιχνιδιών «Επιβίωσης» και ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας


Πολύ μεγάλη ήταν η συμμετοχή παιδιών ηλικίας από 5 έως 16 ετών στα παιχνίδια «Επιβίωσης» που διοργάνωσε ο Δήμος Αλίμου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Οι συμμετέχοντες σχηματίζοντας ομάδες διασκέδασαν παίζοντας, ενημερώθηκαν για τις δράσεις του Δήμου στο πλαίσιο συμμετοχής του στη συγκεκριμένη Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία και κέρδισαν πλούσια δώρα. Στο τέλος της βραδιάς, ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Κονδύλης μοίρασε σε όλα τα παιδιά ποδήλατα, κράνη και πολλά άλλα δώρα και παιχνίδια. Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν την προσωρινή πεζοδρόμηση της οδού Ελ. Βενιζέλου καθώς είχε αποκλειστεί η στάθμευση και η στάση των οχημάτων κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και έδωσαν ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ