Δήμος

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ 2022

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Αλίμου εξέδωσε το δικό του Ημερολόγιο για το νέο έτος, το οποίο και διανεμήθηκε δωρεάν στους κατοίκους της πόλης.

Το Ημερολόγιο 2022 περιλαμβάνει σπάνιες παλιές φωτογραφίες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την πόλη του Αλίμου και την ιστορία της, ενώ στο εξώφυλλό του απεικονίζεται η μακέτα του νέου Δημαρχείου Αλίμου, ενός μεγάλου και πολύ σημαντικού έργου-σταθμού για την πόλη, που αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2022.

Εκατόν εξήντα σύντομα κείμενα κάτω από τον τίτλο «Ξέρατε ότι…» παρουσιάζουν μέσα από τις σελίδες του Ημερολογίου μικρές και μεγάλες στιγμές της τοπικής ιστορίας. Οι αναγνώστες, ανάμεσα στα άλλα,  θα μάθουν για τις φυλές που κατοικούσαν στους αρχαίους Δήμους Αλιμούντος και Ευωνύμου και πόσους βουλευτές εξέλεγαν, για την πειρατεία στην περιοχή τούς βυζαντινούς χρόνους, για τους Τούρκους αξιωματούχους που έδωσαν τα ονόματά τους ως τοπωνύμια σε περιοχές, για τον Μακρυγιάννη που είχε τεράστια ιδιοκτησία γης στο Καλαμάκι, αλλά και για τον Φιλοποίμενα Φίνο, ο οποίος γύρισε την πρώτη ομιλούσα ελληνική ταινία στο Καλαμάκι (όπου είχε τα πρώτα του studio), και για τη Μελίνα Μερκούρη και τον Ζυλ Ντασσέν, που έκαναν ταινία μία τραγική ιστορία που εκτυλίχθηκε στον Άλιμο το 1961.

Το Ημερολόγιο διανεμήθηκε δωρεάν από την είσοδο του Δημαρχείου και ήταν τέτοια η ανταπόκριση των Αλιμιωτών, που μέσα σε ελάχιστες μέρες τα αντίτυπα εξαντλήθηκαν.

Όποιος δεν πρόλαβε να προμηθευτεί τον τόμο του Ημερολογίου, αλλά επιθυμεί να μελετήσει το περιεχόμενό του με τις πολλές και πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον Άλιμο, μπορεί να τον κατεβάσει (και πάλι δωρεάν) από τον ακόλουθο σύνδεσμο στο site του Δήμου Αλίμου:

https://www.alimos.gov.gr/wp-content/uploads/2021/12/%CE%97%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%BF-20223141.pdf

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ