Η Ζωή Είναι Ωραία, Νέα - Ανακοινώσεις Κολυμβητηρίου

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ – ΙΟΥΛΙΟΣ & ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2021

 

«Και τελικά, μπορούμε να αντέξουμε πολλά περισσότερα από όσα νομίζουμε ότι μπορούμε» 

                                                                                                             Φρίντα Κάλο

                                                                                          ΙΟΥΛΙΟΣ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2021

Το Πρόγραμμα του Δήμου Αλίμου «Η ζωή είναι ωραία», ένα πρόγραμμα με ποικίλες

δράσεις Τέχνης, Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας, προσαρμόστηκε μετά την εμφάνιση της

Covid-19 και την πανδημία στα νέα δεδομένα. Σήμερα, διανύοντας το Καλοκαίρι πλέον του 2021, η πόλη γεμίζει τέχνη και ομορφιά ξανά, ενώ οι περισσότεροι πολιτιστικοί χώροι λειτουργούν και μας υποδέχονται μαζί με τους καλλιτέχνες που διψούν και πάλι να «ενωθούν» μαζί μας μέσα από κάθε είδους τέχνη, και όλοι μαζί να φέρουμε τις καλύτερες μέρες!
Φυσικά, σε όλες τις εκδηλώσεις ισχύουν αυστηρά μέτρα προστασίας, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η θερμομέτρηση των επισκεπτών κατά την είσοδό τους, ο περιορισμένος αριθμός ατόμων που θα μπορεί να βρίσκεται στους συγκεκριμένους χώρους, αλλά και η τήρηση αποστάσεων ασφαλείας.
Το Πρόγραμμα «Η ζωή είναι ωραία», πάντα με στόχο την καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση, σας δίνει ραντεβού για ένα πιο «ελεύθερο» και αισιόδοξο Καλοκαίρι.

Καλό καλοκαίρι με προσοχή, ασφάλεια κι ελπίδα!

Τετάρτη 14 Ιουλίου, στις 21:00
Μουσική Βραδιά
με τον Κωστή Μαραβέγια
Άλσος Πεδίον του Άρεως

Ο αγαπημένος και άκρως καλοκαιρινός Κωστής Μαραβέγιας «δε μας ζητάει πολλά», μονάχα να σμίξουμε και να τραγουδήσουμε παρέα. Να νιώσουμε, να θυμηθούμε, να γελάσουμε, να συγκινηθούμε και πάνω από όλα να φύγουμε στο τέλος της βραδιάς πιο χαρούμενοι και πιο ανάλαφροι!
Με χαρά, ελπίδα, χιούμορ, εξαιρετικά θετική διάθεση, με ρυθμό και όλα τα αγαπημένα μας από τη δισκογραφία του αλλά και δικά του αγαπημένα τραγούδια που διασκευάζει, μας προσκαλεί ξανά στο Θέατρο Άλσος, ένα θέατρο στην καρδιά του πράσινου πνεύμονα της πόλης, να γίνουμε σώμα μιας συναυλίας-γιορτής από τα παλιά, γεμάτης με μια διάχυτη διάθεση αντίστασης στον αρνητισμό, την αγωνία και την αβεβαιότητα της καθημερινότητας.

Τιμή εισιτηρίου: 15€

Η μεταφορά θα γίνει με το αυτοκίνητο του κάθε συμμετέχοντα, ενώ μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριό σας μέσω του συνδέσμου:
https://www.viva.gr/tickets/music/alsos/kostis-maravegias/

Σάββατο 24 Ιουλίου, στις 21:00
Θεατρική Παράσταση
«Ιχνευταί» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του Μιχαήλ Μαρμαρινού
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Ο Απόλλωνας έχει αναθέσει στους Ιχνευτές Σατύρους να βρουν τα χαμένα βόδια του, με τη βοήθεια του Σειληνού, και με αντάλλαγμα χρυσάφι και την ελευθερία τους. Ακολουθώντας τα ίχνη των ζώων, οι Ιχνευτές οδηγούνται σε μια σπηλιά υπό τον ήχο της λύρας που έχει μόλις εφεύρει ο Ερμής.

Το αποσπασματικά σωζόμενο και σπάνια παρουσιαζόμενο σατυρικό δράμα του Σοφοκλή μάς χαρίζει τη μοναδική αφήγηση που διαθέτουμε σε δραματικό έργο για το πώς έφτασε η Μουσική στα αυτιά των ανθρώπων. Τους «Ιχνευτές» σκηνοθετεί ο Μιχαήλ Μαρμαρινός, που επιστρέφει στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου μ’ αυτό το «ασύλληπτο κείμενο / μνημείο», σε μια ιστορική έμμετρη απόδοση.

Σκηνοθεσία
: Μιχαήλ Μαρμαρινός
Ερμηνεύουν: Χάρης Φραγκούλης, Σταμάτης Κραουνάκης, Αμαλία Μουτούση, Steve Katona
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ

Επιμέλεια κίνησης: Τάσος Καραχάλιος

Τιμή εισιτηρίου: 10€ – 50€

Η μεταφορά θα γίνει με το αυτοκίνητο του κάθε συμμετέχοντα, ενώ μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριό σας μέσω του συνδέσμου:
https://www.ticketservices.gr/event/aef-ichneytai/?eventid=5938&showid=41450


Πέμπτη 29 Ιουλίου, στις 21:00
Παράσταση Χορού
Μάνος Χατζιδάκις | Χορός με τη σκιά μου
Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Τέσσερα μοναδικά έργα του Μάνου Χατζιδάκι χορογράφησε ο Κωνσταντίνος Ρήγος για το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Στον Κύκλο του C.N.S η αγριεμένη θάλασσα γίνεται ένα σκηνικό απώλειας και οδύνης, στον Καπετάν Μιχάλη ο νυχτερινός υγρός άνεμος του νότου «πέφτει πάνω στις γυναίκες σαν άντρας και πάνω στους άντρες σαν γυναίκα», στο Καταραμένο φίδι η μορφή του Καραγκιόζη στέκει σαν σύμβολο της διαχρονικής λαϊκής τέχνης, ενώ στο Χαμόγελο της Τζοκόντας το πολυτελές και πολύβουο περιβάλλον της Νέας Υόρκης τονίζει τη μοναξιά και την απόγνωση.
Η εξαιρετικά επιτυχημένη παράσταση, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2019 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, επιστρέφει φέτος στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Τιμή εισιτηρίου: 10€ – 45€

Η μεταφορά θα γίνει με το αυτοκίνητο του κάθε συμμετέχοντα, ενώ μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριό σας μέσω του συνδέσμου:
http://aefestival.gr/festival_events/choros-me-ti-skia-moy/


Πέμπτη 26 Αυγούστου, 12 – 9 μ.μ.
Επίσκεψη Εικαστικής Έκθεσης
PORTALS | ΠΥΛΗ
πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο – Βιβλιοθήκη και Τυπογραφείο Βουλής | Λένορμαν 218

Tο εμβληματικό κτίριο του πρώην Δημόσιου Καπνεργοστασίου ανοίγει για πρώτη φορά στο κοινό, ως ο νέος σύγχρονος χώρος πολιτισμού της Αθήνας, και εγκαινιάζεται με τη διεθνούς εμβέλειας έκθεση σύγχρονης τέχνης Portals | Πύλη.
Έμπνευση για την έκθεση αποτέλεσε άρθρο της συγγραφέα Arundhati Roy στους Financial Times τον Απρίλιο 2020, ότι η πανδημία είναι μια πύλη, ένα σημείο μετάβασης από έναν κόσμο σε έναν άλλο. Θεωρώντας ότι το ρήγμα που δημιούργησε η πανδημία σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο ανοίγει μια πύλη, μένει σε εμάς να πραγματευτούμε τη μετάβασή μας μέσα από αυτήν.
«Μπορούμε να επιλέξουμε να την περάσουμε», προτείνει, «σέρνοντας πίσω μας τα κουφάρια από τις προκαταλήψεις και το μίσος μας, την πλεονεξία μας, τις τράπεζες δεδομένων και τις νεκρές ιδέες μας, τα νεκρά ποτάμια και τους μολυσμένους ουρανούς μας. Ή μπορούμε να τη διαβούμε ανάλαφρα, με λίγες αποσκευές, έτοιμοι να φανταστούμε έναν άλλο κόσμο».

Δωρεάν Είσοδος

Λόγω των μέτρων υγειονομικού χαρακτήρα, επιτρέπεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων μέσα στον χώρο. Απαραίτητη η προκράτηση θέσης στο neon.artsvp.co.

Τρίτη 31 Αυγούστου, στις 21:00
Θεατρική Παράσταση
«Μήδεια» του Μποστ
Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη – Βύρωνας

Υπόθεση: Στη Μήδεια, ο Μέντης Μποσταντζόγλου (Μποστ) ξεκίνησε να γράψει ένα έργο βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη και κατέληξε να μιλάει σε δεκαπεντασύλλαβο για μια γυναίκα στυγνή, κακούργα δολοφόνισσα, που έσφαξε τα παιδιά της, επειδή ήτανε κάτι παλιόπαιδα που δεν παίρνανε τα γράμματα και δεν θέλανε να δουλέψουν. Σαν να μην της έφταναν όλα αυτά είχε κι έναν άντρα, τον Ιάσονα, που την κεράτωνε από πάνω με μία καλόγρια! Έτσι, θολωμένη η Μήδεια αρπάζει το χασαπομάχαιρο απ’ την κουζίνα και φευ! Σφάζει όποιον βρει μπροστά της!

Με τη μοναδικότητα της γραφής του, ο Μποστ μετατρέπει την τραγική ηρωίδα τού Ευριπίδη σε μια – μέχρι δακρύων από τα γέλια – κωμικοτραγική φιγούρα και παράλληλα, με αριστοφανικές μεταφορές και συνεχείς παρερμηνείες, καυτηριάζει τη νεοελληνική πραγματικότητα. Όπως ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ένα έργο που επικρίνει τους επικριτάς, προβληματίζει τους κριτάς και ελευθερώνει τους θεατάς».

Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης

Πρότυπη Μουσική Σύνθεση: Monika

Στον ρόλο της Μήδειας ο Μάκης Παπαδημητρίου
Πρωταγωνιστούν: Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Γιάννης Δρακόπουλος, Νικορέστης Χανιωτάκης, Τζένη Θεωνά, Νίκος Πουρσανίδης, Γεράσιμος Σκαφίδας, Αναστασία Γεωργοπούλου, Άννα Κλάδη

Τιμή εισιτηρίου: 14€ (προπώληση) / 18€ (ταμείο)

Η μεταφορά θα γίνει με το αυτοκίνητο του κάθε συμμετέχοντα, ενώ μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριό σας μέσω του συνδέσμου:
https://www.viva.gr/tickets/theatre/periodeia/mideia-tou-mpost/

Λόγω των έκτακτων συνθηκών, οι ημερομηνίες των παραστάσεων είναι πολύ πιθανόν να αλλάξουν.

 

 

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ