Δήμος, Η Ζωή Είναι Ωραία

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΙΟΥΛΙΟΣ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

 

«Δανείστε τα αυτιά σας στη μουσική, ανοίξτε τα μάτια σας στη ζωγραφική και… σταματήστε να σκέφτεστε!»

Βασίλι Καντίνσκι

                                                                                    ΙΟΥΛΙΟΣ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2023

 

Το Πρόγραμμα του Δήμου Αλίμου «Η ζωή είναι ωραία», είναι ένα πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις Τέχνης, Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας, το οποίο μετά την εμφάνιση της Covid-19 και την πανδημία προσαρμόζεται συνεχώς στα νέα δεδομένα και στοχεύει να γεμίζει ομορφιά με τις προτάσεις του τις ζωές των δημοτών του Αλίμου.

Ένα πρόγραμμα που φιλοδοξεί να αποτελεί την αφορμή για τις δημότισσες και τους δημότες του Αλίμου να ανακαλύψουν ξανά τη χαρά της επαφής με την Τέχνη, τη Γνώση, το Φυσικό Περιβάλλον…τη χαρά της επαφής με τον Άνθρωπο!

Με αισιοδοξία και δύναμη, ζούμε την κάθε μέρα αυτού του Καλοκαιριού με ζωντάνια! Συνεχίζουμε μέσα από τη συμμετοχή μας σε πολιτιστικά δρώμενα της πόλης να στηρίζουμε τους πολιτιστικούς χώρους και τον καλλιτεχνικό κόσμο που μας υποδέχονται και αδημονούν μέσα από κάθε είδους τέχνη να δημιουργήσουμε παρέα νέες αξέχαστες στιγμές ψυχαγωγίας και χαλάρωσης.

Η μεταφορά θα γίνεται με τα ιδιωτικά αυτοκίνητα των συμμετεχόντων.

Το Πρόγραμμα «Η ζωή είναι ωραία», πάντα με στόχο την καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση, σας δίνει ραντεβού σε ποικίλες «πηγές» ζωής!

 

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!

 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ

Ο Δήμος Αλίμου σάς προσφέρει δωρεάν βραδιές ψυχαγωγίας και διασκέδασης, για να δροσίσει το φετινό σας καλοκαίρι! Από την 1η Ιουλίου μέχρι και τις 9 Σεπτεμβρίου συναυλίες και παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο θα κρατήσουν συντροφιά στο Αλιμιώτικο κοινό για «διακοπές» στην πόλη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κυριακή 9 Ιουλίου, στις 21:30

Θεατρική Παράσταση

«Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του!»

Βεάκειο Θέατρο, Πειραιάς

 

Μετά την sold-out επιτυχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η παράσταση-φαινόμενο του Γιώργου Καπουτζίδη, με την Κατιάνα Μπαλανίκα και έναν νεανικό θίασο ταλαντούχων ηθοποιών, επανέρχεται για να μας χαρίσει ξανά το γέλιο και την αισιοδοξία!

Το πρώτο θεατρικό έργο του Γιώργου Καπουτζίδη, που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και κέρδισε την αγάπη του κόσμου από την πρώτη κιόλας παράσταση, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του, αναδεικνύοντας μοναδικά τους προβληματισμούς και τα κοινωνικά ζητήματα, που μόνο ο Γιώργος Καπουτζίδης ξέρει να θίγει τόσο εύστοχα. Έτσι, αυτό το καλοκαίρι φέρνει έρωτες, απιστίες, ανατροπές, αποκαλύψεις και πολύ γέλιο!

Ένας ανομολόγητος έρωτας που κρατάει είκοσι χρόνια.

Ένας γάμος που διαλύεται από μία απιστία. Κι ένας άλλος που αναβάλλεται επ’ αόριστον, αλλά κανείς δεν τολμά να το πει στον γαμπρό. Ένας πρώην, ένας νυν, αναρίθμητα ραντεβού μέσω ίντερνετ κι ένα σπίτι που όσο περνά η ώρα… πλημμυρίζει. Κυριολεκτικά. Και πριν βουλιάξουν οριστικά, θα πρέπει να πούνε την αλήθεια. Όλοι σε όλους. Η συνέχεια επί σκηνής…

Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Γιώργος Καπουτζίδης

Ερμηνεύουν: Ηρώ Πεκτέση, Μαριλού Κατσαφάδου, Ανθή Σαββάκη, Γιώργος Ξούλος, Μάριος Δερβιτσιώτης, Ευθύμης Γεωργόπουλος, Αποστόλης Ψαρρός

Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00

Κρατήσεις θέσεων έως την Τετάρτη 5 Ιουλίου

 

Παρασκευή 11 Αυγούστου, στις 21:00

Θεατρική Παράσταση

«Εκάβη»  του Ευριπίδη

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Επίδαυρος

 

Καθημερινά φτάνουν στις οθόνες μας εικόνες από πολέμους, εικόνες αφόρητης βίας και σπαραγμού από κάθε σημείο του κόσμου. Το παράλογο του πολέμου μοιάζει να αφορά μόνο αυτούς που το ζουν, για όλους τους άλλους περιορίζεται σε μια στεγνή, εικονική και ακίνδυνη πληροφορία. Θάβεται ανάμεσα σε πλήθος ειδήσεων, αποκόβεται από το βίωμα του πένθους. Εξοικειωνόμαστε έτσι με την εικόνα και την πληροφορία της βίας, εκπαιδευόμαστε στον θάνατο αλλά ξεμάθαμε να πενθούμε.

Η Εκάβη στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη ξεκινά ως πρόσωπο από αυτό το σημείο, από αυτό που έχουμε ξεχάσει, τον δρόμο του θρήνου. Στο πρώτο μέρος του έργου το πένθος, προσωπικό αλλά και συλλογικό, μοιάζει να γεννά τη μεταφυσική του: ζωντανοί και νεκροί βρίσκονται σε διαρκή συνομιλία, ένα αγόρι άταφο ταράζει τον ύπνο της μάνας του, ένα κορίτσι στέκει στο όριο ζωής και θανάτου. Στην Εκάβη τα πάντα συμβαίνουν σε έναν μεταιχμιακό χρόνο, μετά το τέλος του πολέμου. Η βία όμως δεν έχει τελειώσει. Και εκεί ακριβώς, στον χρόνο της μετάβασης, η Εκάβη του πένθους γίνεται η Εκάβη της εκδίκησης, ανοίγοντας μια τολμηρή διαλεκτική με το σήμερα.

Ένας πολυμελής θίασος εξαιρετικών ηθοποιών και μουσικών και η νέα μετάφραση της Ελένης Βαροπούλου, που πραγματοποιήθηκε ειδικά για την παράσταση, είναι οι πυλώνες του εγχειρήματος.

Τιμή εισιτηρίου: 17 ευρώ

Σκηνοθεσία: Ιώ Βουλγαράκη

Ερμηνεύουν: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Μαρίνα Καλογήρου, Ελένη Κοκκίδου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Ερρίκος Μηλιάρης, Ηλεάνα Μπάλλα, Άκης Σακελλαρίου, Αλέκος Συσσοβίτης

Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00

Κρατήσεις θέσεων έως την Τρίτη 25 Ιουλίου

 

Σάββατο 26 Αυγούστου, στις 20:30

Θεατρική Παράσταση

«Τι φάση πάλι, ρε?»

Θέατρο Άλσος, Αθήνα

Η παράνοια της νεοελληνικής πραγματικότητας εμπνέει τη νέα σύγχρονη επιθεώρηση σε κείμενα της Δήμητρας Παπαδοπούλου, που έρχεται γεμάτη χιούμορ, άκρως σατιρικό πνεύμα, τρελά νούμερα και καυστικούς διαλόγους, για να συνεχίσει την επιτυχία της προηγούμενης χρονιάς. Στην παράσταση-«ανασκόπηση της καθημερινότητας όπου το σημερινό γίνεται διαχρονικό και το παράλογο, λογικό» όλες οι συναντήσεις που θεωρούμε απίθανες γίνονται πιθανές, ενώ τίθενται τα πιο αναπάντεχα ερωτήματα: Τι γίνεται, όταν ένας πολιτικός συναντά έναν ψυχίατρο; Θα πιάσει η τεχνητή νοημοσύνη στον νεοέλληνα; Τι προφητείες θα πει φέτος ο Γέροντας; Πόσα reality μπορεί να αντέξει αυτή η χώρα; Θα κλείσει η τρύπα του όζοντος; Είναι τελικά ωραία η ζωή στην Ελλάδα; Αυτά και ακόμη περισσότερα θέματα που μας απασχολούν μπαίνουν στο «μπλέντερ» της επιθεώρησης, με στόχο να μας λυτρώσουν από την κωμικοτραγική καθημερινότητα με όπλα το χιούμορ, τη σάτιρα, το χορό και το τραγούδι σε μια καλοκαιρινή υπερπαραγωγή.

Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Αθερίδης & Φωκάς Ευαγγελινός

Μουσική: Μαρίζα Ρίζου

Ερμηνεύουν: Βίκυ Σταυροπούλου, Θοδωρής Αθερίδης, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γιάννης Ζουγανέλης, Θανάσης Αλευράς, Πάνος Μουζουράκης, Λευτέρης Ελευθερίου, Δήμητρα Ματσούκα, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Ματίνα Νικολάου, Ηλιάννα Γαϊτάνη.

Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00

Κρατήσεις θέσεων έως τη Δευτέρα 21 Αυγούστου

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ