Αθλητισμός-Πολιτισμός, Δήμος, Η Ζωή Είναι Ωραία

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ – ΜΑΪΟΣ 2019

΄΄Η Ζωή Είναι Ωραία΄΄

 

«Δεν έχει σημασία ποιον αγαπάς, πού αγαπάς, γιατί αγαπάς, πότε αγαπάς ή πώς αγαπάς. Σημασία έχει μόνο ότι αγαπάς».

 

Τζον Λένον

                                                                                                                          

Ο Δήμος Αλίμου συνεχίζει το Πρόγραμμα ΄΄Η ζωή είναι ωραία΄΄, ένα πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις Τέχνης, Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας.

Το Πρόγραμμα αυτό φιλοδοξεί να δώσει στις δημότισσες και τους δημότες του Αλίμου μια ευκαιρία, για να ξεφύγουν από τη δύσκολη καθημερινότητα και να ανακαλύψουν ξανά τη χαρά της επαφής με την Τέχνη, τη Γνώση, το Φυσικό Περιβάλλον… τη χαρά της επαφής με τον Άνθρωπο.

Στόχος των δράσεων είναι η καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση.

Παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, μουσικών συναυλιών, επισκέψεις σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, εκπαιδευτικές εκδρομές, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, φιλανθρωπικές δράσεις, εξορμήσεις στη φύση, διαλέξεις και επιμορφωτικά σεμινάρια – εργαστήρια, οργανώνονται από τον δήμο και προσφέρονται στο κοινό με δωρεάν μεταφορά και μειωμένες τιμές, προσιτές σε όλους.

Οποιοσδήποτε κάτοικος του Αλίμου επιθυμεί να συμμετάσχει σε κάποια από τις δράσεις του Προγράμματος ΄΄Η ζωή είναι ωραία΄΄, θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 π.μ. – 17:00.

Οι θέσεις θα είναι περιορισμένες και θα κρατούνται με τη σειρά προτεραιότητας των τηλεφωνημάτων.

Κάθε μήνα θα γίνεται ενημέρωση για τις δράσεις του επόμενου μηνός.

 

ΜΑΪΟΣ 2019

 

Σάββατο 11 Μαΐου  

Έκθεση

«Πολύτιμα έργα ζωγραφικής από το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου»

Ίδρυμα Β. & M. Θεοχαράκη

Σημαντικά έργα των κορυφαίων ζωγράφων Θεόφιλου, Φώτη Κόντογλου,  Κωνσταντίνου Μαλέα, Μιχαήλ Οικονόμου, Γιάννη Τσαρούχη, Γιώργου Σικελιώτη, Νίκου Εγγονόπουλου, Γιάννη Μόραλη, Βάλια Σεμερτζίδη, Γιώργου Μπουζιάνη, Γιώργου Μαυροίδη, Γιάννη Σπυρόπουλου, Παναγιώτη Τέτση, Παύλου, Σωτήρη Σόρογκα, Γιάννη Ψυχοπαίδη, Αλέκου Φασιανού και άλλων, των χαρακτών Γιώργου Κεφαληνού, Τάσσου, Νικολάου Βεντούρα, Δημήτρη Γιαννουκάκη, Βάσως Κατράκη, Μιχάλη Αρφαρά και άλλων, καθώς, επίσης, των γλυπτών Μιχαήλ Τόμπρου, Θανάση Απάρτη, Χρήστου Καπράλου, Θόδωρου, Γιάννη Παρμακέλη, Ναυσικάς Πάστρα αποκαλύπτουν μια σημαντική πτυχή της τέχνης του 20ού αιώνα στον τόπο μας.

Μετά, ελεύθερη βόλτα στον Εθνικό Κήπο.

Ο αριθμός  των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος (15 στο σύνολο), γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει το Σάββατο 11 Μαΐου, στις 11:00 π.μ. ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Ερεχθείου.

Συμμετοχή και ξενάγηση: 7€.

Δηλώσεις Συμμετοχής έως την Πέμπτη 9 Μαΐου.

 

Τρίτη 14 Μαΐου  

Μια Γιορτή Λουλουδιών

65η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Άλσος Κηφισιάς

Κάθε χρόνο στην ανοιξιάτικη Ανθοκομική Έκθεση, γιορτάζεται η αναγέννηση και η ομορφιά της Φύσης.
Στο Άλσος Κηφισιάς, σε έναν χώρο με πανύψηλα δέντρα και γραφικό σχεδιασμό, οι επαγγελματίες της ανθοκομίας στολίζουν τα περίπτερά τους με τα πιο όμορφα άνθη και φυτά και μας περιμένουν.

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Τρίτη 14 Μαΐου, στις 10:00 π.μ. ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Επιστροφή: Aναχώρηση από την Κηφισιά περίπου στις 14:30.  

Συμμετοχή: ΔΩΡΕΑΝ

Δηλώσεις Συμμετοχής έως τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

 

Τετάρτη 15 Μαΐου  

Συναυλία

«Σταυρός του Νότου / Γραμμές των οριζόντων»

Θάνος Μικρούτσικος

Μέγαρο Μουσικής

Δύο δισκογραφικές δουλειές με διαφορά δώδεκα ετών, όπου η δεύτερη περικλείει και εξελίσσει την πρώτη. Η ζωή απ’ τη σκοπιά του ναυτικού ξαναζεί μέσα από τις εμβληματικές μελοποιήσεις του μεγάλου μας συνθέτη. Συγκλονιστική ποίηση, συγκλονιστική περιήγηση: απ’ τα λιμάνια της Σαλονίκης και του Βόλου, στο Αλγέρι και στη Μασσαλία, την Ταϊτή και τη θάλασσα της Νότιας Κίνας. Παρέα, ο θερμαστής και ο λοστρόμος, η γάτα και ο παπαγάλος, οι αστερισμοί και τα θαλάσσια ρεύματα. Και πίσω μένουν οι πατρίδες και οι έρωτες. Μια μαγική «συνομιλία» της μουσικής του Θάνου Μικρούτσικου με την ποίηση του Νίκου Καββαδία.

ΕρμηνεύουνΧρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαΐδης, Ρίτα Αντωνοπούλου

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Τετάρτη 15 Μαΐου, στις 19:00 ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Τιμή Εισιτηρίου: 20€.

Κρατήσεις θέσεων έως την Πέμπτη 9 Μαΐου.

 

Σάββατο 18 Μαΐου  

Ξενάγηση

Ακαδημία Πλάτωνος με την ξεναγό Ασάνη Λιάπη

Η Ακαδημία Πλάτωνος σαν περιοχή ορίζεται από τις οδούς Λένορμαν, Κωνσταντινουπόλεως, Αθηνών και Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας. Πρόκειται δηλαδή για μια περιοχή στο κέντρο της Αθήνας, μόλις 10 λεπτά από την Ομόνοια. Το όνομά της το πήρε από το πρώτο πανεπιστήμιο του κόσμου, την Ακαδημία Πλάτωνος. Πρόκειται για την πασίγνωστη σχολή του φιλοσόφου Πλάτωνος, η οποία λειτουργούσε επί 900 περίπου χρόνια στο ίδιο σημείο που βρίσκεται και τώρα. Η Ακαδημία στην αρχαιότητα πήρε το όνομά της από τον τοπικό ήρωα Ακάδημο, που θεωρούνταν ο πρώτος οικιστής της περιοχής. Η καρδιά της είναι το αρχαιολογικό πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος. Πρόκειται για έναν χώρο προσεγμένο και περιφραγμένο, οι πύλες του οποίου είναι πάντα ανοιχτές. Το Ψηφιακό Μουσείο της Ακαδημίας Πλάτωνος είναι ένα μουσείο στο οποίο δεν θα δείτε αρχαιότητες, καθώς όλα του τα εκθέματα είναι διαδραστικά και ψηφιακά. Το πρότυπό του είναι τα «visitor centres» του εξωτερικού, μικρά δηλαδή μουσεία τα οποία έχουν ένα μόνο θέμα, άρρηκτα δεμένο με την περιοχή στην οποία δημιουργήθηκαν. Και το θέμα μας εδώ δεν θα μπορούσε να είναι άλλο εκτός από τον Πλάτωνα, τον φιλόσοφο και ιδρυτή της σύγχρονης δυτικής σκέψης. Ποιος ήταν ο Πλάτωνας; Πού έζησε; Τι έγραψε; Τι έκανε; Τι άφησε πίσω του;

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει το Σάββατο 18 Μαΐου, στις 09:00 π.μ. ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Ερεχθείου.

Συμμετοχή: 3€

Δηλώσεις Συμμετοχής έως την Πέμπτη 16 Μαΐου.

Σας περιμένουμε !

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ