Δήμος, Περιβάλλον

Η “ΜΑΣΤΙΓΑ” ΤΩΝ ΔΕΚΟ

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, μετά την τηλεοπτική του παρουσία στην ΕΡΤ1 στις 11 Φεβρουαρίου σχετικά με την υποχώρηση τού οδοστρώματος και το «βούλιαγμα» του απορριμματοφόρου στην οδό Γερουλάνου (δείτε το βίντεο της εκπομπής στο www.facebook.com/kondylis.a/videos/630407538031511), προέβη στις παρακάτω δηλώσεις:

«Για την “μάστιγα” των ΔΕΚΟ που με τις κακοτεχνίες των εργολάβων τους καταστρέφουν τους δρόμους και γεμίζουν με άθλια “μπαλώματα” το οδικό μας δίκτυο είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε σήμερα το πρωί στην εκπομπή “Από τις 6” της ΕΡΤ1 (11/2/2022).

Αφορμή στάθηκε το περιστατικό του “ανοίγματος” κρατήρα σε δρόμο της πόλης μας, από κακοτεχνία του Φυσικού Αερίου και ταυτόχρονη βλάβη της ΕΥΔΑΠ, με αποτέλεσμα να πέσει μέσα απορριμματοφόρο μας. Ευτυχώς, χωρίς τραυματισμούς ανθρώπων.

Η ίδια απαράδεκτη, επικίνδυνη και τριτοκοσμική κατάσταση ταλαιπωρεί όλους τους Δήμους της χώρας, ιδίως μάλιστα τις αστικές περιοχές:

από την μία οι Δήμοι προσπαθούμε να ασφαλτοστρώνουμε τους δρόμους και να παρέχουμε ποιότητα ζωής και οδική ασφάλεια στους πολίτες, από την άλλη η κάθε ΔΕΚΟ έρχεται από πίσω μας και, με περισσή ευκολία και προχειρότητα, κόβει, σπάει και κακοποιεί δρόμους και πεζοδρόμια.

Άλλοτε μπαλώνουν πρόχειρα, άλλοτε κάνουν εβδομάδες ή και μήνες να αποκαταστήσουν τις φθορές (με αποτέλεσμα να επιτείνονται οι διαβρώσεις), άλλοτε δεν παίρνουν καν τα νόμιμα και αναγκαία μέτρα ασφάλειας για το κοινό, άλλοτε “αποκαθιστούν” το οδόστρωμα με μύριες κακοτεχνίες και “πασαλείμματα”. Με τα γνωστά αποτελέσματα: λακούβες, καθιζήσεις, ρωγμές, χαντάκια, “σαμαράκια” από ασφάλτινα μπαλώματα κ.ο.κ.

Πόσο δύσκολο είναι να γίνει το αυτονόητο; Οι εργολάβοι των ΔΕΚΟ να αποκαθιστούν σωστά και πλήρως τον δρόμο ή το πεζοδρόμιο που ανοίγουν, όπως υποχρεούνται να κάνουν και όπως πληρώνονται να κάνουν.

Και οι ΔΕΚΟ, που τους αναθέτουν τα έργα αυτά, να τους επιβλέπουν υπεύθυνα και σωστά, όπως έχουν υποχρέωση. Χωρίς να τους κυνηγάμε από πίσω οι Δήμαρχοι, χωρίς να τους παρακαλάμε και να τους πιέζουμε, χωρίς να φθάνουμε στα Δικαστήρια.

Είναι το αυτονόητο. Και απαράδεκτο που εξακολουθεί να αποτελεί ζητούμενο στην χώρα μας…».

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ