Δήμος, Περιβάλλον

ΘΑΡΡΑΛΕΟ ΕΡΓΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΥΤΑ, ΠΕΡΓΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ ΣΤΟ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑΚΙ

Εν μέσω πανδημίας ο Δήμος Αλίμου ολοκληρώνει την ανάπλαση της περιοχής «Κλούβα» στην Πλατεία Καραϊσκάκη, στο Άνω Καλαμάκι. Ένας χώρος καλαίσθητος, ποιοτικός, φιλικός και ασφαλής θα υποδέχεται μικρούς και μεγάλους για μια όμορφη καθημερινή βόλτα, με μάσκες και αποστάσεις προς το παρόν, ξέγνοιαστα και ελεύθερα στις καλύτερες μέρες που όλοι ελπίζουμε.

Έξι χιλιάδες (6.000) νέα φυτά, που θα ποτίζονται από υπόγειο δίκτυο που δημιουργήθηκε γι’ αυτόν τον σκοπό, θα «πρασινίζουν» και θα «ζωντανεύουν» την ανακαίνιση και επέκταση της παιδικής χαράς, τους νέους διαμορφωμένους διαδρόμους για περίπατο, το ανακαινισμένο πάρκο σκύλων, τον ανανεωμένο εξοπλισμό με πέργκολες και τραπεζοπάγκους, τον καινούργιο χώρο για παιδιά με την πρωτότυπη ξύλινη περίφραξη αλλά και την επισκευή και ανακαίνιση στο ανοιχτό θέατρο “Μαίρη Αρώνη”.

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης ευχαρίστησε θερμά αιρετούς και υπηρεσιακούς που βοήθησαν να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί αυτό το θαρραλέο έργο αστικής ανάπλασης, καθώς και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το Πράσινο Ταμείο για τη χρηματοδότηση μεγάλου μέρους της ανάπλασης.

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ