Με στόχο την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής Γκρώμαν, και για τη διευκόλυνση στην καθημερινότητά τους, ο Δήμος Αλίμου προχωράει στην εγκατάσταση και λειτουργία Συστήματος Δωρεάν Ελεγχόμενης Στάθμευσης για τους κατοίκους της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή έχουν διαγραμμιστεί θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων με μπλε χρώμα. Σε αυτές επιτρέπεται εφεξής να σταθμεύουν αποκλειστικά τα οχήματα των κατοίκων της περιοχής. Η ιδιότητα του κατοίκου αποδεικνύεται με την Κάρτα Στάθμευσης που εκδίδει δωρεάν ο Δήμος μας.

Σε όσες θέσεις (χώρους) δεν υπάρχει μπλε διαγράμμιση, μπορούν να σταθμεύουν, πάντοτε δωρεάν, τόσο οι κάτοικοι της περιοχής, όσο και οι επισκέπτες (π.χ. πελάτες και προσωπικό καταστημάτων και εταιρειών της περιοχής κ.ο.κ.).

Με τον τρόπο αυτό, οι κάτοικοι της περιοχής Γκρώμαν μπορούν να σταθμεύουν οπουδήποτε επιθυμούν, ακριβώς όπως μέχρι σήμερα, ενώ οι επισκέπτες της περιοχής πλέον περιορίζονται στα σημεία όπου δεν υπάρχει μπλε διαγράμμιση.

ΟΔΗΓΙΕΣ

για την έκδοση της δωρεάν «Κάρτας Στάθμευσης»

Προϋπόθεση για να εκδώσετε την κάρτα, είναι να κατοικείτε στην περιοχή Γκρώμαν
(περικλείεται από τις λεωφόρους Ποσειδώνος, Ελευθερίας και την οδό Έλλης).

  1. Εισέρχεστε στην ιστοσελίδα του Δήμου Αλίμου https://www.alimos.gov.gr/
  2. Στην ενότητα «Δημοφιλή» επιλέγετε το «κουτί» «ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ» και εισέρχεστε στις ψηφιακές υπηρεσίες του Δήμου

α. πραγματοποιείτε είσοδο στην εφαρμογή με τους προσωπικούς κωδικούς σας TaxisNet.

β. επιλέγετε από τους τύπους αιτήσεων την αίτηση: «Αίτηση για έκδοση κάρτας αποκλειστικής στάθμευσης κατοίκων» και πατάτε «Υποβολή Αίτησης»

γ. συμπληρώνετε υποχρεωτικά τα πεδία: Επώνυμο, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο, Α.Φ.Μ., Α.Μ.Κ.Α., Αριθμός Κυκλοφορίας Οχήματος

δ. ανεβάζετε υποχρεωτικά τα δικαιολογητικά:  Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας, Λογαριασμό ΔΕΚΟ ή Εκκαθαριστικό σημείωμα ή Μισθωτήριο συμβόλαιο, Υπεύθυνη δήλωση βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας, Άδεια Κυκλοφορίας  Οχήματος, Αριθμός Κυκλοφορίας Οχήματος