Δήμος, Περιβάλλον

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΡΕΜΑΤΟΣ ΤΡΑΧΩΝΩΝ – ΤΑ ΡΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΙ!!

Πολλά σημεία των ρεμάτων του Δήμου Αλίμου έχουν αναβαθμιστεί και έχουν μετατραπεί σε χώρους περιπάτου. Στόχος της Δημοτικής αρχής είναι όλα τα ρέματα της πόλης να μετατραπούν σε γραμμικά πάρκα πρασίνου και χώρους περιπάτου, με καθαριότητα, φυσική ομορφιά και φρέσκο αέρα, καθώς τα ρέματα αποτελούν, εκτός των άλλων, και φυσικούς αγωγούς για την κυκλοφορία ρευμάτων καθαρού αέρα μέσα στις πόλεις.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, ολοκληρώθηκε στις 8 Απριλίου 2021 ο βαθύς και λεπτομερής καθαρισμός ενός ακόμα μεγάλου τμήματος του Ρέματος Τραχώνων, από την ομάδα “ειδικών αποστολών” της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, που κατέβηκε και “καθάρισε”, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Καθαρίστηκαν σχολαστικά η κοίτη, οι όχθες και τα πρανή του Ρέματος από πλήθος σκουπίδια κάθε είδους και μεγέθους.

Υπενθυμίζεται ότι ο καθαρισμός των ρεμάτων είναι ένα πολύπλοκο γραφειοκρατικό ζήτημα που ξεφεύγει από την πλήρη αρμοδιότητα των Δήμων. Όμως, δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν μέσα στην πόλη του Αλίμου τέτοιες απαράδεκτες εικόνες, που δημιουργούνται -δυστυχώς- από την κακή νοοτροπία, την αδιαφορία και την ανευθυνότητα κάποιων πολιτών.

Τα ρέματα είναι βιότοποι, όπου βρίσκουν καταφύγιο πολλά είδη μικροπανίδας. Παρουσιάζουν αντιρρυπαντική δράση στην ατμόσφαιρα, διασφαλίζουν ελεύθερους χώρους πρασίνου και συμβάλλουν στη βελτίωση της αισθητικής του ευρύτερου τοπίου. Ας τα σεβαστούμε ως πολύτιμο φυσικό αγαθό κι ας τα προστατεύσουμε!

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ