Συνεδριάσεις, Υγεία-Πρόνοια

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΙΜΟΥ: ΤΩΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ COVID – 19

Στον Δήμο μας λειτουργούν ΚΕΠ Υγείας, βασικός στόχος των οποίων  είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 8 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και ο Δήμος Αλίμου έχουν εξασφαλίσει για όλους τους Δημότες τη δωρεάν χρήση του λογισμικού των ΚΕΠ Υγείας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από τον Δήμο και σαν βασικό εργαλείο επικοινωνίας και ενημέρωσης των Δημοτών για την προφύλαξή τους από τον νέο κορωνοϊό COVID-19.

Μέσα από το νέο λογισμικό, εφαρμόζονται διεθνή πρωτόκολλα screening του πληθυσμού και τα στελέχη των ΚΕΠ Υγείας επιβλέπουν το follow up της διατήρησης της υγείας των Πολιτών. Αυτοματοποιημένα το λογισμικό ενημερώνει τους πολίτες, μέσα από το προσωπικό τους προφίλ, σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ηλικία και το φύλο τους, ενώ, με την πάροδο του χρόνου, υπενθυμίζει την επανεξέτασή τους. Τα 8 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό είναι ο Καρκίνος του παχέος εντέρου, ο Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο Καρκίνος του μαστού, ο Καρδιαγγειακός κίνδυνος, το Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο Καρκίνος του προστάτη, το Μελάνωμα και η Κατάθλιψη. Επίσης, στο πλαίσιο της πανδημίας,  έχουν προστεθεί στο προφίλ των Δημοτών και χρήσιμες πληροφορίες για τον COVID-19.

Η ενημέρωση των Δράσεων που πραγματοποιεί ο Δήμος μας σχετικά με την πρόληψη υγείας καθώς και η λήψη συμβουλευτικών πληροφοριών σχετικά με τον COVID-19 μπορεί να πραγματοποιηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Λογισμικού των ΚΕΠ Υγείας https://exetaseis.kepygeias.org/identity/account/register

Για περαιτέρω διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας στα τηλέφωνα 210 9886947 και 210 9886950. Υπεύθυνη: κ. Κυριακή Τοψή.

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ