Παιδεία

ΚΛΕΙΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΙΜΟΥ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Σας ενημερώνουμε ότι μετά την αξιολόγηση των μετεωρολογικών δεδομένων της περιοχής μας, που προβλέπουν ότι οι θερμοκρασίες θα φθάσουν αύριο τους 40 βαθμούς Κελσίου, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της πόλης μας θα παραμείνουν κλειστά για λόγους πρόληψης.

Οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοικτοί, με κλιματιζόμενους χώρους, αλλά συστήνουμε στους γονείς να μην φέρουν τα παιδιά, εάν έχουν τη δυνατότητα να τα κρατήσουν στο σπίτι.

Διευκρινίζουμε ότι:

– Κλειστά θα είναι όλα τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία, τόσο τα Δημόσια, όσο και τα Ιδιωτικά.

– Το κλείσιμο των μονάδων αφορά ολόκληρη την Πέμπτη 13 Ιουνίου. Συνεπώς, τυχόν απογευματινές δράσεις (π.χ. γιορτές) θα πρέπει και αυτές να αναβληθούν.

– Ανοιχτοί θα παραμείνουν όλοι οι Παιδικοί Σταθμοί, τόσο οι Δημοτικοί, όσο και οι ιδιωτικοί, με σύσταση όμως να μην πάνε τα παιδιά, εάν οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να τα κρατήσουν στο σπίτι.

Για την Παρασκευή 14 Ιουνίου θα ακολουθήσει αύριο νεότερη ανακοίνωση, ωστόσο προς το παρόν οι ενδείξεις είναι ότι οι θερμοκρασίες την Παρασκευή θα υποχωρήσουν και δεν θα υπάρχει ανάγκη λήψης έκτακτων μέτρων.

Τέλος, υπενθυμίζουμε σε όλους την ανάγκη τήρησης των κανόνων αυτο-προστασίας από τη ζέστη, που μπορούν να διαβάσουν αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Δήμου μας: https://www.alimos.gov.gr/dimofili/politiki-prostasia/

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ