“ΔΗΜΑΡΧΟΣ – ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΑΛΙΜΟ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ”

Μαρκαντωνάκη Μαρία

Ονομάζομαι Μαρκαντωνάκη Μαρία, γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Άλιμο. Φοίτησα στο 2ο Γυμνάσιο Αλίμου και ξεκίνησα τις σπουδές μου στην Αγγλία, στο Πανεπιστήμιο του Χερτφορντσάιρ, όπου πήρα το Πτυχίο στην Ψυχολογία και τρια μεταπτυχιακά, στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία, την Παιδοψυχολογία και το MBA. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συνέχισα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) όπου και μου απονεμήθηκε το μεταπτυχιακό με τίτλο «Προαγωγή και Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών». Εκτός των παραπάνω, έχω ειδικευτεί στην Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία (ΕΚΠΑ), στην Οικογενειακή Θεραπεία(ΕΚΠΑ) στην Τραυματοθεραπεία-EMDR (Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας) και στις Θεραπείες Ψυχοσεξουαλικών διαταραχών (ΕΚΠΑ).

Εδώ και 20 χρόνια, διατηρώ το Κέντρο Ψυχολογικής Υποστήριξης και Λογοθεραπείας Αλίμου (ΚΕΨΥΛ), όπου προσφέρω τις υπηρεσίες μου σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες, ζευγάρια και οικογένειες και απαρτίζεται από μια δυνατή ομάδα επιστημόνων (Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ειδική Παιδαγωγό, Παιδοψυχίατρο).

Επίσης, έχω ασχοληθεί εθελοντικά, επί σειρά ετών, με τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας, προσφέροντας τις υπηρεσίες μου στους παιδαγωγούς των Σταθμών, στα παιδιά και τις οικογένειές τους (συμβουλευτική εκπαιδευτικών, αξιολόγηση παιδιών, ομάδες γονέων).

Παράλληλα, έχω οργανώσει πολλές ημερίδες και ομιλίες σε Δημοτικά Σχολεία του Αλίμου, με σκοπό την ενημέρωση παιδιών και γονέων, και έχω λάβει μέρος και σε αρκετές εθελοντικές δράσεις, με στόχο την υποστήριξη των παιδιών, των εφήβων και των οικογενειών τους.

Εκτός από μάχιμη επιστήμονας, επαγγελματίας και εθελόντρια, είμαι περήφανη μητέρα δύο υπέροχων παιδιών, που φοιτούν στο Γυμνάσιο.

“Η αγάπη μου για τα παιδιά, που είναι η κληρονομιά μας, ο σεβασμός που νιώθω για τον πολιτισμό του τόπου μας και η διάθεση μου για προσφορά στην πόλη μας, με έφερε κοντά σε αυτόν τον τόσο αξιόλογο Άνθρωπο και Επιστήμονα, τον κ. Ανδρέα Κονδύλη, τον Δήμαρχο μας.

Όραμα μου είναι η υποστήριξη των παιδιών μας, των μονογονεϊκών οικογενειών, των ευπαθών ομάδων και της 3ης ηλικίας.

Αγαπώ τον Άλιμο και είμαι έτοιμη να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου, ώστε να κάνουμε ακόμη πιο όμορφη την πόλη μας και πιο χαμογελαστούς τους συνανθρώπους μας!”

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ