Εκδηλώσεις

ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΑΜΑ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ ΜΕ ΦΕΡΡΑΡΙ, ΛΑΜΠΟΡΓΚΙΝΙ ΜΑΖΕΡΑΤΙ ΚΑΙ…500ΡΑΚΙΑ

 

ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΑΜΑ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ ΜΕ ΦΕΡΡΑΡΙ, ΛΑΜΠΟΡΓΚΙΝΙ  ΜΑΖΕΡΑΤΙ ΚΑΙ… 500ΡΑΚΙΑ

 

Μία φιέστα χρωμάτων, ήχων, μουσικής, γεύσεων και ιστορίας υπόσχονται για την Κυριακή, ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης και ο Νίκος Μαστοράκης, που διοργανώνουν τη μεγαλύτερη γιορτή κλασικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα, με 20.000 επισκέπτες στο διάστημα των 6 ωρών που διαρκεί!

                                                                                                                     

«Αυτή, την τρίτη χρονιά, αλλάξαμε πολλά, προσθέσαμε πολλά αλλά δεν αφαιρέσαμε τίποτα από τη μαγεία των ωραιότερων κλασικών αυτοκινήτων» λέει ο Νίκος Μαστοράκης που, με το δικό του «Ράλλυ Αντίκα,» το 1966, έβγαλε για πρώτη φορά από την αφάνεια τις προπολεμικές «σακαράκες» και ο ίδιος ήταν, αργότερα, ιδρυτικό μέλος της ΦΙΛΠΑ.

«Τις προηγούμενες χρονιές “γκρουπάραμε” τα αυτοκίνητα. Φέτος όμως ο επισκέπτης πλάι σε μια θηριώδη Transam, θα ανακαλύπτει ένα υπέροχο Φίατ 500 και πιο κει θα κάνουν παρέα μια Citroen του 1928 με μια πολύ πιο σύγχρονη Φεράρι, ενώ κοντά στη θάλασσα θα “ξεκουράζονται” και… μελλοντικά κλασικά!

 

 

 

 

 

 

 

 

Έτσι οι επισκέπτες μας (ως επί το πλείστον οικογένειες) θα μπορούν να περάσουν ώρες ολόκληρες θαυμάζοντας κάπου 130 σπάνια αυτοκίνητα που ακόμη… αυτοκινούνται θαυμάσια. Όλα αυτά βέβαια με τη συνεργασία φιλικών μας λεσχών, όπως ο ΣΙΣΠΑ, ο ΟΡΚΑ, η ΕΛΚΕ, ο ΣΔΙΟ, η Λέσχη Φιατ 500 αλλά και η ΦΙΛΠΑ, μαζί με ένα σωρό ιδιώτες που επί δεκαετίες συντηρούν και διατηρούν στοργικά τα τετράτροχα αριστουργήματά τους. Επαναστατικό, πιστεύω, ειναι και το τμήμα Bazaar με σπάνια αυτοκίνητα που… πωλούνται και μάλιστα επι τόπου! Στην πρώτη μας πρόσκληση, ανταποκρίθηκε ο φίλος Πάρης Ηλιάδης, που φέρνει απο την έκθεσή του ενα πανάκριβο μπουκέτο Lamborghini, Ferrari, Porche, Bentley και τέσσερα μυθικά αμερικάνικα κλασικα.»

 

Ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, που πήρε το «βάπτισμα» των κλασικών με μια έξοχη Rolls Royce Silver Spirit 1975, την οποία περιμάζεψε και “ξανάνιωσε” ο δήμος Αλίμου, πρόσθεσε: «Σε αυτό το μεγάλο θέαμα, έχουμε δυο μοναδικές μαύρες Corvette και μια φλογερή κόκκινη Stingray από τον φίλο συλλέκτη Τζέημς Χερντ, θα ξανάρθει και η Φορντ 1925 του Δημήτρη Αβραμόπουλου, θα δουν δε για πρώτη φορά οι νέες γενιές, λεωφορείο του 1961 ελληνικής κατασκευής Βιαμάξ από τον φίλο συλλέκτη Χάρη Λαζαρόπουλο αλλά και ένα δεύτερο, το θρυλικό Setra του 1962 από τον φίλο συλλέκτη Γιάννη Μακρή. Έχουμε βέβαια και τον δημοφιλή ΚΙΤ, το ακριβές αντίγραφο της θρυλικης Transam απο τη σειρα «Ιππότης της Ασφάλτου» του 1982, και πολλα ιστορικά στρατιωτικά οχήματα.

                                                                                                 

Μέσα σε όλο αυτό το χαοτικό φάσμα κλασικών αυτοκίνητων που φέτος δίνει μεγαλύτερη έμφαση στα μεταπολεμικά αριστουργήματα, υπάρχει και η ψυχαγωγία, η μουσική 60s και 70s, ένας ταχυδακτυλουργός-τεχνίτης «μαλλιού της γριάς» που φέρνουμε από την Κρήτη, δεκάδες σημαίες να ανεμίζουν στην Αλιμιώτικη αύρα, δύο «τζελατερίες» με παγωτά, φρέσκο ποπ-κορν, γρανίτες, χρυσά μπαλόνια. Και ένα μικρό πλήθος φωτογράφων και καμεραμέν που θα τρέχουν να πιάσουν πολύχρωμα στιγμιότυπα όλων των αυτοκίνητων, γιατί από τη Δευτέρα και για δυο ημέρες, όλοι θα μπορούν να ψηφίζουν (στο Facebook) το δημοφιλέστερο αυτοκίνητο της εκδήλωσης, με ένα δελεαστικό πρώτο βραβείο. Θα είναι μια όμορφη, μαγική Kυριακή που στο τέλος της, χιλιάδες θεατές και εκατοντάδες συμμετέχοντες θα φύγουν βαρυφορτωμένοι από selfies και εντυπώσεις όμως ξαλαφρωμένοι από τις έγνοιες της σημερινής μας ζωής, έστω και για λίγο.»

Περισσότερα απο 130 κλασικά αυτοκίνητα, στον παραλιακό πεζόδρομο του Αλίμου, Κυριακή 11/9 απο τις 2:00 το μεσημέρι μέχρι τις 7:30. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

 

Οι συμμετοχές συνεχίζονται μέχρι το Σάββατο 9/9 και πληροφορίες για το ACCS 3 θα βρει κάποιος στο Facebook, το Instagram και τη διεύθυνση alimosevents@ gmail. com

Σημειώση: Οι φωτογραφίες των αυτοκινήτων είναι απο το αρχείο των νέων συμμετοχών.

Video links: https://youtu.be/BWTZhjNXcFg

                      https://youtu.be/o-amedDsezY

                      https://youtu.be/J3rQe3Lmf9g

(Tα 3 αυτά spots έχουν ίδια εκφώνηση αλλά διαφορετικό οπτικό υλικό)

https://youtu.be/rcES2CPhLgA  Rock with the classics, φιλμ που συνδυάζει τα ωραιότερα περσινά αυτοκίνητα με τα διασημότερα rock’n’roll τραγούδια.

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ