Δήμος, Παιδεία

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 4 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧOΛΕΙΟ ΑΛΙΜΟΥ «ΚΥΒΕΛΗ»

«Ταξίδι από τον Άλιμο του Φωτός στην Πάφο της Ομορφιάς»

Το παραμύθι που έγινε βιβλίο

Τα Αλιμιωτάκια πρωτάκια μας του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου, μέσα σε μια ιδιαίτερη χρονιά, μαζί με τη δασκάλα τους, κ. Θεοδοσία Χατζηευγενάκη, την εικαστικό κ. Νάνσυ Μπαλούτογλου, τη μουσικό, κ. Ελένη Μαρίνη, τη διευθύντρια του σχολείου, κ. Ανδρούλλα Αποστολίδου και τους γονείς των μαθητών, κατάφεραν να ταξιδέψουν στο όνειρο με τη Μυρτώ, τον Θουκυδίδη, την Κερύνεια κι έναν χάλκινο καθρέπτη και να φτάσουν στον προορισμό τους νικητές.

Την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 το απόγευμα άνοιξαν το θεατράκι του σχολείου μας και παρουσίασαν το παραμύθι τους που έγινε βιβλίο «Ταξιδεύοντας από τον Άλιμο στην Πάφο» καθώς και τις δημιουργίες τους στο πρόγραμμα «Από τον Άλιμο του φωτός στην Πάφο της ομορφιάς». Βιβλίο και πρόγραμμα είχαν κερδίσει το 1ο βραβείο το καθένα στον Πανελλήνιο διαγωνισμό για την Κύπρο «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες» 2020-2021 υπό την αιγίδα του προέδρου της Κύπρου, κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Κενεβέζος Κυριάκος από την οργανωτική επιτροπή του Διαγωνισμού που έδωσε το έναυσμα στα παιδιά να δημιουργήσουν κάτω από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες αυτής της χρονιάς.

Ο Δήμαρχος Αλίμου, κ. Κονδύλης Ανδρέας στήριξε την προσπάθεια των παιδιών από την αρχή, έκανε βιβλίο το παραμύθι τους και τους το πρόσφερε.

Μαζί μας ήταν η Υπεύθυνη Πολιτιστικών Προγραμμάτων της Δ΄Δ/νσης Π.Ε. Αθήνας, κ. Λώρα Πετροπούλου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου κ. Διαμαντής Στέφανος, αρωγοί πάντα στο έργο μας.

Και φυσικά δίπλα μας οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας.

Ήταν ένα μαγικό απόγευμα. Τα πρωτάκια μας, μας ταξίδεψαν μέσα από ήχους, χρώματα, λέξεις από την Ελλάδα στην Κύπρο: Άλιμος, Κύθηρα, Ρέθυμνο, Πάφος… ένα απόγευμα γεμάτο εικόνες, μουσική, όνειρα, ήρωες, παράδοση και φιλίες.

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ