Παιδεία

ΜΙΑ ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑΥΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ αποστέλλοντας επιστολή προς τον Δήμαρχο Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη κάνει μια πολύ δελεαστική πρόταση σε παιδιά του Αλίμου που θέλουν ν’ ασχοληθούν με τη ναυτική τέχνη και στους γονείς τους.

Στις Οινούσσες με την ξακουστή ναυτική παράδοση και μερικές από τις μεγαλύτερες εφοπλιστικές οικογένειες της χώρας (οικογένεια Λαιμού, Πατέρα, Χατζηπάτερα κ.ά) λειτουργεί Ναυτικό ΕΠΑΛ με υψηλά επίπεδα παρεχόμενης δευτεροβάθμιας γενικής και ναυτικής εκπαίδευσης. Στους μαθητές γυμνασίου, που επιθυμούν να φοιτήσουν στο ΕΠΑΛ ή στις Λυκειακές τάξεις Οινουσσών παρέχεται δωρεάν διαμονή και φιλοξενία καθ΄ όλη τη σχολική χρονιά στο Πρότυπο Μαθητικό Οικοτροφείο Αρρένων. Το Οικοτροφείο έχουν επιλέξει μαθητές από την Αθήνα, τη Βόρεια Ελλάδα, την Κρήτη και πολλές άλλες περιοχές ακόμη και την Κύπρο με στόχο να διδαχθούν τη ναυτοσύνη και να περάσουν ευχερώς στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού αλλά και σε άλλα ναυτικά πανεπιστήμια, σχολές και ΤΕΙ.

Ο Δήμαρχος Αλίμου ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο Οινουσσών και χαιρετίζει εγκάρδια αυτή την υποδειγματική αυτοδιοικητική πρωτοβουλία!

Επισυνάπτεται η επιστολή του Δημάρχου Οινουσσών Γιώργου Δανιήλ με όλες τις πληροφορίες.

Επιστολή Δημάρχου Οινουσσών-Μαθητικό Οικοτροφείο Οινουσσών

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ