Υγεία-Πρόνοια

ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ ΚΑΙ ΟΚΑΝΑ

 

Ο Δήμος Αλίμου και ο ΟΚΑΝΑ (Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών) αποφάσισαν από κοινού τη δημιουργία και τη λειτουργία στον Άλιμο μίας σύγχρονης κοινωνικής δομής παροχής ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών σε νέους, εφήβους, γυναίκες, άνδρες, ηλικιωμένους!

Τα θέματα, με τα οποία θα ασχολείται και τα οποία θα αντιμετωπίζει επιστημονικά η καινούργια αυτή δομή είναι οι παντός είδους εξαρτήσεις, οι εξαρτητικές συμπεριφορές και οι εθισμοί (νόμιμες και παράνομες ουσίες, αλκοόλ, κάπνισμα, υπναγωγά φάρμακα και άλλες φαρμακευτικές ουσίες, «τζόγος», διαδίκτυο, κινητά τηλέφωνα κ.ά.). Επίσης, η δομή θα αντιμετωπίζει προβλήματα παραβατικής και βίαιης συμπεριφοράς νέων και εφήβων, το μπούλινγκ σε όλες του τις μορφές και τις εκφάνσεις, την ενδοοικογενειακή βία και την κακοποίηση παιδιών και γυναικών. Θα παρέχονται πάντα δωρεάν υπηρεσίες σε όσους εκδηλώνουν τις παραπάνω συμπεριφορές αλλά και σε όσους υφίστανται ως θύματα τις συνέπειες αυτών των συμπεριφορών. Η δομή θα ασχολείται και με τα προβλήματα ηλικιωμένων και άλλων ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Επιπλέον, θα πραγματοποιούνται πολλαπλές και πολυποίκιλες δράσεις για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου στα θέματα αυτά, ενώ θα υπάρχει δικτύωση και συνεργασία με τις ήδη υπάρχουσες κοινωνικές δομές και Υπηρεσίες του Δήμου Αλίμου.

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ