Δήμος, Παιδεία, Υγεία-Πρόνοια

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας, το 9ο Δημοτικό Σχολείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι και τις 22 Μαρτίου.

Επιπλέον, επειδή διαρκώς πληθαίνουν τα ερωτήματα και οι αναφορές προς τη Δημοτική Αρχή από τη σχολική κοινότητα (διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές) σχετικά με τον κορωνοϊό, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

1. ΑΡΜΟΔΙΟ για να αποφασίσει το κλείσιμο σχολείου, είναι το Υπουργείο Παιδείας (σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας) και σε καμία περίπτωση ο Δήμος. Ως εκ τούτου, αιτήματα ή ερωτήματα για κλείσιμο σχολείων, πρέπει να υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο προς το Υπουργείο Παιδείας.

2. ΟΔΗΓΙΕΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ για τη διαχείριση περιπτώσεων δίνει ο ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας), ο οποίος για τον σκοπό αυτό έθεσε από προχθές σε λειτουργία την ειδική τηλεφωνική γραμμή 1135, που λειτουργεί όλο το 24ωρο.

3. Ειδικά για τις σχολικές μονάδες, σε περίπτωση που ανακύπτουν ΥΠΟΨΙΕΣ – ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ κ.λπ. σχετικά με τον κορωνοϊό, ακολουθείται η ακόλουθη διαδικασία:

α) Συντάσσεται γραπτή ενημέρωση από το σχολείο.

β) Η ενημέρωση αποστέλλεται στον Προϊστάμενο της καθ’ ύλην αρμόδιας Δ/νσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και στον ΕΟΔΥ, με κοινοποίηση και στον Δήμο Αλίμου.

Δεδομένου ότι πρόκειται για φαινόμενο επιδημιολογικής υφής, πρέπει να λαμβάνουν γρήγορα και με πληρότητα την ενημέρωση οι αρμόδιες υπηρεσίες, που αποφαίνονται για λήψη μέτρων ή και κλείσιμο σχολικών μονάδων (δηλ. ΕΟΔΥ και Υπουργείο Παιδείας).

Η κοινοποίηση στον Δήμο έχει την έννοια της απλής ενημέρωσης, ώστε να μπορούμε και εμείς να συμβάλλουμε στην υλοποίηση όποιων μέτρων αποφασιστούν και στην παρακολούθηση της εξέλιξης της κατάστασης.

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ