Άλιμος, Εδώ Ζούμε!

Ορφανός Αθανάσιος

Γεννήθηκε μεγάλωσε και ζει έως σήμερα στον Άλιμο. Τελείωσε το Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης και σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε στο φοιτητικό συνδικαλιστικό κίνημα και εκλέχτηκε μέλος στο Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής. Είχε ενεργή συμμετοχή στο 1ο και το 2ο Μεταδικτατορικό Συνέδριο της ΕΦΕΕ. Πήρε την ειδικότητα της Ακτινοδιαγνωστικής εργαζόμενος στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» και στο Δημοτικό Νοσοκομείο «Ελπίς».

Το 1987 εντάχθηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας Ε.Σ.Υ. και σήμερα είναι αναπληρωτής Διευθυντής Επεμβατικής Ακτινολογίας στο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς». Είναι μέλος της ακτινολογικής εταιρίας και της Ευρωπαϊκής Επεμβατικής Ακτινολογίας. Διετέλεσε πρόεδρος του Ινστιτούτου Έρευνας Νοσημάτων Θώρακος Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας από το 1998 έως το 2001. Από το 1996 μέχρι το 1999 ήταν μέλος του Δ.Σ. του ΠΙΚΠΑ, καθώς και του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ).

Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και ιδιαίτερα με την κολύμβηση και την υδατοσφαίριση στην ομάδα του ΝΟΚ, όπου πρωταγωνίστησε για αρκετά χρόνια στην Α’ Εθνική.

Από το 1994 και επί τρεις συνεχείς τετραετίες εκλέγεται από τους δημότες Αλίμου πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου την τετραετία 1999-2002, αναβαθμίζει το θεσμό και κερδίζει την αποδοχή και το σεβασμό όλων των παρατάξεων. Από το 2007 μέχρι και τον Αύγουστο 2014 διετέλεσε Δήμαρχος Αλίμου.

Διετέλεσε πρόεδρος των σχολικών επιτροπών του 10ου Νηπιαγωγείου, του 9ου Δημοτικού σχολείου και του 5ου Γυμνασίου.

Είναι παντρεμένος με την αρχιτέκτονα-μηχανικό Δήμητρα Σκούρτη και έχουν ένα γιο, τον Γιάννη.

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ