Αθλητισμός-Πολιτισμός

Ο Άλιμος βραβεύει καταξιωμένες Ελληνίδες

Πολλή συγκίνηση, πολλή ζεστασιά και πολλά χαμόγελα τη βραδιά βράβευσης επτά διακεκριμένων Ελληνίδων από τον Δήμο Αλίμου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, επ΄ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Δικαιωμάτων της Γυναίκας.

Η συγγραφέας Αλκυόνη Παπαδάκη, η Καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Τμήμα Κοινωνιολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Χριστίνα Ζαραφωνίτου, η πανελλαδικά πρώτη γυναίκα Διοικητής Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μηχανικών Χίου Πλωτάρχης Μαρία Κατσάρη, η πρώτη γυναίκα Δ/ντρια Σπουδών Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μηχανικών Χίου Μαίρη Μάκκα, η Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων Ιατρικού Κέντρου Π. Φαλήρου- Όμιλος Ιατρικού Αθηνών Λένα Αντωνάκουκαι οι αθλήτριες Ορειβασίας Βανέσα Αρχοντίδου και Χριστίνα Φλαμπούρηπαρέλαβαν τα βραβεία τους μέσα σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, ενώ ο επίσης βραβευθείς στην ίδια εκδήλωση διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών Τάσος Λέρταςπραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «Η Γυναίκα, ο 21ος αιώνας και ο  Ίψεν».

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης στην εισήγησή του αναφέρθηκε εκτενώς στον διαχρονικό αγώνα των γυναικών για την κατάκτηση των δικαιωμάτων τους και συνεχάρη προσωπικά τις επτά καταξιωμένες Ελληνίδες.

Ο συντονισμός και η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από τη δημοσιογράφο Ντέπη Στενού.

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ