Δήμος, Εκδηλώσεις

Ο ΑΛΙΜΟΣ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΑΥΣΤΗΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

«Τώρα χτυπάει πιο γρήγορα τ’ όνειρο μες στο αίμα
Tου κόσμου η πιο σωστή στιγμή σημαίνει:
Ελευθερία
Έλληνες μες στα σκοτεινά δείχνουν το δρόμο:
EΛEYΘEPIA
Για σένα θα δακρύσει από χαρά ο ήλιος»

Ο Δήμος Αλίμου σημαιοστολίστηκε και τίμησε κι εφέτος, παρά την πανδημία, την 28η Οκτωβρίου, ημέρα έναρξης του Ελληνοϊταλικού πολέμου 1940 – 1941 που αποτέλεσε την πρώτη νίκη των αντιφασιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη, και προκάλεσε ύμνους προς τους Έλληνες από όλη την υφήλιο.

Όλα τα μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας τηρήθηκαν ευλαβικά. Στη Δοξολογία που ετελέσθη στις 10:00 π.μ. στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Αλίμου, ο Πρόεδρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ένας μόνον εκπρόσωπος από κάθε Σύλλογο και φορέα και οι σημαιοφόροι των σχολείων του Αλίμου.

Με αυστηρά περιορισμένο αριθμό ατόμων έγινε αργότερα και η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων στη Λεωφ. Ποσειδώνος. Στέφανα κατέθεσαν ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης, o Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στέφανος Διαμαντής, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Τομέα κ. Χρήστος Θεοδωρόπουλος, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αλίμου κ. Άκης Πεζάς, ο πρώην Υπουργός και Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο αναπληρωτής – συντονιστής της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλίμου κ. Αντώνης Τζίμος, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης κ. Μιχαήλ Χριστοφίδης, ο επικεφαλής της παράταξης «Άνω Κάτω στο Καλαμάκι» και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου κ. Κώστας Χαρίτος και ο επικεφαλής της παράταξης «Αγώνας για τον Άλιμο» κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η μαθήτρια του 1ου Λυκείου Αλίμου Μιλένα Λασκαρίδη.

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ