Αθλητισμός-Πολιτισμός, Δήμος, Εκδηλώσεις, Παιδεία

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ

«Τιμώντας, λοιπόν, αυτήν την επέτειο, οφείλουμε να θυμηθούμε ότι η 28η Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί πάνω από όλα μια σπάνια στιγμή Εθνικής και Λαϊκής Ενότητας. Τη σημαντικότερη στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας».

Μ’ αυτά τα λόγια τίμησε την εθνική επέτειο στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης. Η αρκετή ζέστη, ασυνήθιστη για τέλη Οκτωβρίου, δεν εμπόδισε τον ενθουσιασμό της εθνικής γιορτής. Όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος, επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων στη Λεωφόρο Ποσειδώνος και κατάθεση στεφάνων.

Στη συνέχεια, από την εξέδρα των επισήμων (Καλαμακίου και Θουκυδίδου) ο Δήμαρχος απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησαν οι μαθητές του 4ου Λυκείου Αλίμου Ρασμίν Μπατάινες και Στυλιανός Παπαδόπουλος. «Το «ΟΧΙ» είναι το μέγιστο κατόρθωμα της ενότητας και αποφασιστικότητας των Ελλήνων, είναι ένας σταθμός με βαθύ νόημα. Συμβολίζει αιώνια την πάλη του δίκαιου με το άδικο, την πάλη για την αρετή και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η 28η Οκτωβρίου θα παραμείνει πάντα μια ζωντανή δύναμη κι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της Ελλάδας. Είναι μια επέτειος, ένας θρύλος, μια μνήμη κι ένα χρέος˙ χρέος και καθήκον μας να θυμόμαστε τις θυσίες των προγόνων μας» τόνισαν τα νεαρά παιδιά στην ομιλία τους.

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τον Χορευτικό Λαογραφικό Όμιλο «Στησίχορος», τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Οικισμού Εκτελωνιστών και τον Θουκυδίδειο Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου, ενώ με την μπάντα του Μουσικού Σχολείου Αλίμου να παιανίζει άρχισε η εορταστική παρέλαση. Σύλλογοι και σχολεία της πόλης παρήλασαν στη Λεωφόρο Καλαμακίου μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, ενώ το κοινό είχε κατακλύσει τα πεζοδρόμια.

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ