Δήμος, Περιβάλλον

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ο Δήμος Αλίμου, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για περισσότερη ανακύκλωση και καθαρότερο περιβάλλον, συμμετέχει στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο υλοποιείται σε 66 δήμους από τις 5 Ιουλίου 2021.

Οι πολίτες παραδίδουν τα προς ανακύκλωση διαχωρισμένα υλικά (Χαρτί/Χαρτόνι, Πλαστικά, Μεταλλικά Αντικείμενα, Αλουμίνιο, Γυαλί, Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός, Βρώσιμα Έλαια και Λίπη, καθώς και Ρούχα/Υφάσματα) στο Κινητό Πράσινο Σημείο (ειδικά εξοπλισμένο όχημα τύπου βαν) που σταθμεύει στις γειτονιές του Αλίμου. Ανάλογα με τον τύπο και το βάρος κάθε υλικού που παραδίδουν οι πολίτες, κερδίζουν πόντους. Οι πόντοι αυτοί εξαργυρώνονται με προσφορές και εκπτώσεις από τις συνεργαζόμενες με το Πρόγραμμα Επιχειρήσεις οι οποίες παρουσιάζονται στη mobile εφαρμογή THE GREEN CITY.

Οι κάτοικοι που ανακυκλώνουν αποκτούν άμεσα επιβράβευση με δώρα και εκπτώσεις μέσω του προγράμματος, αφού πραγματοποιήσουν εγγραφή είτε Online, μέσω του app [1] του Προγράμματος ή μέσω του www.Thegreencity.gr [2], είτε συμπληρώνοντας τις έντυπες φόρμες εγγραφής, στα σημεία λειτουργίας των Κινητών Πράσινων Σημείων Ανακύκλωσης.

Γενικότερα, το Πρόγραμμα υλοποιείται μέσω εξήντα (60) Κινητών Πράσινων Σημείων Ανακύκλωσης, τα οποία με δυνατότητα συλλογής 1.2 τόνων το καθένα, πραγματοποιούν δρομολόγια με προκαθορισμένες στάσεις σε πλατείες, υπαίθρια Parking, κ.τ.λ. . Η συμμετοχή του κόσμου είναι εντυπωσιακή και ήδη, σε μόλις 7 μήνες έχουν κάνει εγγραφή πάνω από 65.000 πολίτες που ανακυκλώνοντας έχουν συμβάλει σε εξοικονόμηση τουλάχιστον 4.240 κιλών CO2, σε χαρτί που έχει σώσει 415 δέντρα και 365.000 λίτρα νερού και σε άλλα πολλά οφέλη για το περιβάλλον!

Μέσω του προγράμματος έχουν τη δυνατότητα όλες οι επιχειρήσεις τόσο σε επίπεδο Δήμου, όσο και Πανελλαδικά, να προσφέρουν εκπτώσεις στους πολίτες-στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής τους Ευθύνης-που ανακυκλώνουν, σε υπηρεσίες και προϊόντα τους και είναι ή γίνονται μέλη του Προγράμματος, ώστε να έχουν άμεσο όφελος, εξαργυρώνοντας τους πόντους που έχουν συλλέξει, έτσι ώστε να αντιλαμβάνονται την αμεσότητα του Προγράμματος.

ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ

δωροκουπόνια 2€, 5€, 10€, 20€, 50€, κτλ., είναι:

* ΔΕΗ Α.Ε

* EUROBANK-€ ΕΠΙΣΤΡΟΦΉ

* JYSK

* ΚΡΗΤΙΚΟΣ SUPER MARKET

* EVEREST

* SAMSUNG

* SO EASY (ΦΡΟΝΤΙΣΤΉΡΙΑ)

* COSMOSSPORT

* SNEAKER10

* CITYZEN PARKING & SERVICES

* THE BABY CITY

* ENTOS BY SATO

* FLASK.GR

* L’ARTIGIANO

* ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ

* TSOUDEROS

και στις επόμενες ημέρες θα ενταχθούν:

  • ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ-GO4MORE
  • ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
  • PIZZA FAN κ.ά.

Το Πρόγραμμα, από τον Σεπτέμβριο του 2021, έχει προχωρήσει και στην ένταξη ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ σε κάθε Δήμο, ώστε να ενισχυθεί και ο Τοπικός χαρακτήρας της ανακύκλωσης, καθώς και η Εμπορική κοινότητα κάθε περιοχής.

Κάθε εβδομάδα προστίθενται νέοι συνεργάτες και ο κατάλογος τους ανανεώνεται συνεχώς, με σκοπό να εμπλουτίζεται η γκάμα των συμμετεχόντων σε διάφορους κλάδους και οι πολίτες να ενημερώνονται άμεσα μέσω της εφαρμογής THE GREEN CITY.

Τρόπoς Εξαργύρωσης στο πρόγραμμα THE GREEN CITY:

Οι πολίτες λαμβάνουν PROMOCODES (που δημιουργούνται από τις επιχειρήσεις ή από το πρόγραμμα THE GREEN CITY) από την εφαρμογή THE GREEN CITY, που μπορούν να τους χρησιμοποιούν απευθείας στις επιχειρήσεις. Ο πολίτης λαμβάνει έναν κωδικό από την πλατφόρμα THE GREEN CITY και είτε μεταβαίνει στο κατάστημα και δίνει τον κωδικό στον Ταμία, είτε μπορεί να καταχωρίσει τον κωδικό στο eshop της επιχείρησης. Οι κωδικοί είναι για κάθε μία προσφορά, έχουν π.χ. 10-20 ψηφία και ημερομηνία λήξης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν download την εφαρμογή από τα links και να κάνουν εγγραφή:

APP-GOOGLE PLAY [1]

THEGREENCITY/GooglePlay [1]

APP-APPLE STORE [1]

THEGREENCITY/AppleStore [1]

Ακολουθούν τα links για το site και τα social media:

WEBSITE www.thegreencity.gr [2]

FACEBOOK THEGREENCITY-facebook

INSTAGRAM THEGREENCITY-instagram

YOUTUBE THEGREENCITY-YouTube

ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΙΜΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ

9:30 – 12:00: Πλ. Καραϊσκάκη (Λ. Ιωνίας)

12:30 – 14:25: Shopping House (Σκλαβενίτης Θεομήτωρος)

14:45 – 15:40: Λ. Ιωνίας & Μυρτιδιωτίσσης (ΒΑΚΕ)

ΤΕΤΑΡΤΗ

9:30 – 12:00: Μετρό Αλίμου

12:30 – 14:25: Λ. Αλίμου & Στυμφαλίας (JUMBO)

14:45 – 15:40: Ηρώος Μάτση & Λ. Ιωνίας

ΠΕΜΠΤΗ

9:30 – 12:00: Μετρό Αλίμου

12:30 – 14:25: Πλ. Καραϊσκάκη (Λ. Ιωνίας)

14:45 – 15:40: Λ . Ποσειδώνος & Έλλης

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ