Δήμος, Παιδεία

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΙΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΧΑΡΤΙΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25 σχεδόν τόνους χαρτιού ανακύκλωσαν μέσα στο 2017 τα σχολεία του Αλίμου και βρέθηκαν στην πρώτη θέση ανάμεσα στους δήμους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Ανακύκλωσης Χαρτιού, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.).

        Το πρόγραμμα Ανακύκλωσης Χαρτιού με σύνθημα «Έλα στον κύκλο μας» και ήρωα τον «Χαρτοφάγο» ξεκίνησε το 2016, κατόπιν συνεργασίας του Δήμου Αλίμου, της Περιφέρειας Αττικής και του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. (φορέας για τη διαχείριση των απορριμμάτων του λεκανοπεδίου Αττικής).

        Οι μαθητές του Αλίμου τάισαν τον Χαρτοφάγο με 24.580 κιλά χαρτιού, τη μεγαλύτερη ποσότητα ανάμεσα σε πολλούς δήμους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, εκ των οποίων και αρκετοί με περισσότερους κατοίκους και περισσότερα σχολεία!

        Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, θερμός υποστηρικτής της Ανακύκλωσης, σχολίασε σχετικά: «Οι μαθητές και η εκπαιδευτική κοινότητα του Αλίμου μάς δίνουν ένα μεγάλο μάθημα οικολογικής συνείδησης, αγάπης για το περιβάλλον και υπευθυνότητας. Δέσμευση της Δημοτικής Αρχής Αλίμου να συνεχίσει μαζί με την Περιφέρεια Αττικής τις προσπάθειες για τη διαρκή επέκταση της Ανακύκλωσης σε κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής μας. Η Ανακύκλωση αποτελεί τρόπο ζωής και οι μαθητές του Αλίμου βρίσκονται στην πρωτοπορία!».

 

 

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ