Δήμος, Περιβάλλον

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΡΟΥΧΩΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ

Ο Άλιμος είναι από τους πρώτους Δήμους που ξεκίνησαν την ανακύκλωση ρούχων, υποδημάτων, υφασμάτων και λοιπών υλικών, εγκαθιστώντας τούς κόκκινους κάδους σε αρκετά σημεία της πόλης, έπειτα από πρόταση τής Ένωσης Παλαιών Προσκόπων.

Το 2020 ο Δήμος Αλίμου σημείωσε άλλη μία επιτυχία: βρέθηκε στην πρώτη πεντάδα Δήμων, με τη μεγαλύτερη ανακύκλωση ρούχων!

Χάρη στη συμμετοχή όλων των Αλιμιωτών, ο Άλιμος ήρθε 4ος ανάμεσα σε όλους τους Δήμους, συγκρινόμενος μάλιστα με πολύ μεγαλύτερες σε πληθυσμό πόλεις, όπως η πρωτεύουσα (Δήμος Αθηναίων).

Υπενθυμίζεται ότι τα ρούχα και τα αγαθά που πέφτουν στους κόκκινους κάδους

  • είτε διανέμονται σε ευπαθείς ομάδες (όταν είναι σε πολύ καλή κατάσταση)
  • είτε οδηγούνται στην ανακύκλωση, με πολλαπλά οφέλη για όλους: δεν επιβαρύνεται το περιβάλλον, δεν επιβαρύνεται οικονομικά ο Δήμος με τέλη ταφής και το Κοινωνικό Παντοπωλείο λαμβάνει ανταποδοτικά τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από την εταιρεία που μαζεύει το περιεχόμενο των κόκκινων κάδων.

Πολλά «Μπράβο» στους κατοίκους του Αλίμου, που με την ενεργή συμμετοχή τους στην ανακύκλωση ρούχων, και το περιβάλλον προστατεύουν και τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες της πόλης ενισχύουν!

Στόχος για του χρόνου η πρώτη θέση στην ανακύκλωση ρούχων (κόκκινοι κάδοι), αλλά και στην ανακύκλωση συσκευασιών (χαρτί, γυαλί, μέταλλο στους μπλε κάδους).

http://www.recycom.gr/cms/%ce%b7-recycom-%cf%84%ce%bf-2020/

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ