Δήμος

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΛΙΜΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟΝ “ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΓ.ΚΟΣΜΑ”

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, εκπροσωπώντας τον Δήμο Αλίμου, συμμετείχε την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021 στη Συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία επεξεργάζεται το Νομοσχέδιο για την κύρωση της Σύμβασης Διανομής αναφορικά με την επένδυση στον “Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού-Αγ.Κοσμά”.

Ο κ. Κονδύλης επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του Αλίμου, ιδίως σχετικά με την απόδοση των κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων στους Δήμους της περιοχής, κάτι που είναι αναγκαίο να γίνει άμεσα.

Οι χώροι αυτοί προορίζονται για να καλύψουν σημαντικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και αποτελούν το αυτονόητο (Συνταγματικά, νομοθετικά και πολεοδομικά) περιβαλλοντικό και κοινωνικό ισοζύγιο, χωρίς το οποίο δεν νοείται ολοκληρωμένη και ισόρροπη ανάπλαση της περιοχής.

Για τους χώρους αυτούς ο Δήμος Αλίμου έχει ήδη καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση προς το Υπουργείο Οικονομικών και αναμένει τις εξελίξεις, καθώς θα έπρεπε ήδη, ταυτόχρονα με τη Διανομή του Ακινήτου, να ρυθμίζεται και η απόδοση των κοινωφελών και κοινοχρήστων χώρων στους Δήμους.

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ